- El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, s’ha reunit aquest matí a Madrid amb el responsable de la Secretaria de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo
- El Govern ha convocat per dilluns, a les 11.00 hores, una reunió amb les forces parlamentàries al Palau de la Generalitat per explicar-los les “alternatives que el Govern treballa i planteja”
- Martí denuncia que la decisió no respon a cap “criteri tècnic” sinó a l’objectiu polític de “debilitar l'oferta televisiva en català”, la qual cosa és “inadmissible”

El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, lamenta que la reunió mantinguda aquest matí a Madrid “hagi anat malament”, en relació amb l’ordenament de l’espai radioelèctric, i no hagi servit perquè el govern espanyol reconsideri la seva decisió d’eliminar un dels múltiplexs Televisió de Catalunya (TVC).
Martí, que ha assistit juntament amb el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, a una reunió al Ministeri d’Indústria amb el secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Victor Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín, i el director general de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del govern espanyol, Alberto Rodríguez Raposo, ha explicat als mitjans de comunicació que els representants ministerials “ni tan sols no han volgut ni entrar a valorar les possibilitats tècniques que farien que això no fos necessari”. En aquest sentit, la reunió ha servit per “donar carta de naturalesa a una cosa que primer intuíem, després vam saber a través d'una carta”, després pel mateix ministre i avui, en la reunió de treball, “ens ha quedat més clar”.
Davant la negativa del Ministeri a buscar una solució per evitar la desaparició d’un dels múltiplex de TVC, el secretari de Comunicació ha anunciat que el Govern mantindrà dilluns vinent, a les 11.00 hores al Palau de la Generalitat, una reunió amb les forces polítiques catalanes amb representació al Parlament “per explicar-los amb detall les conseqüències que això tindrà si s'aplica tal com el Ministeri ja ha decidit”, i les “alternatives en les quals el Govern treballa i planteja”.
Segons Martí, la decisió “a l’ombra, sense consultar” del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, “és política” i “no es fonamenta en criteris tècnics”. Encara que argumenten que aquesta mesura ve "imposada per la Unió Europea", en realitat només és una “disfressa” que el que fa “és emmascarar un objectiu polític que és debilitar l'oferta televisiva en català”. “Limitar l'oferta televisiva en català és inadmissible, ho trobem molt greu, i per tant posarem tot el que estigui al nostre abast per fer-hi front” ha ressaltat.
Malgrat la posició inamovible del ministeri, el secretari ha afirmat amb rotunditat que “nosaltres de canal no en tancarem cap” i que “el més greu” d'aquesta decisió és que “debilita encara més” l’oferta televisiva en català, que representa només un 22% del total, i que “impossibilita que la televisió en català evolucioni amb naturalitat cap a l'alta definició”. En aquest sentit, Martí ha argumentat que l'oferta televisiva en català “ha de seguir sent competitiva, no pot decréixer”, i ha refermat el compromís del Govern “amb tots els territoris de parla catalana”, i en “la defensa de les possibilitats de rebre senyals d'altres territoris” si s’escau.
Si finalment entrés en vigor la decisió del govern espanyol prevista per l’1 de gener de 2015, “posaria el futur de la televisió en català als peus dels cavalls”, perquè seria “molt difícil poder transitar cap a l'alta definició, que és el futur” i és tant com “condemnar una televisió a ser residual i a desaparèixer”. Tot plegat posa “molt difícil” la “plena normalització del català” i el paper de “servei públic, de normalització i de motor de la indústria audiovisual” que desenvolupa Televisió de Catalunya que, “a més a més, té el favor de l'audiència”.