• La gran demanda turística per visitar Montserrat des de Barcelona ha portat FGC a crear un servei especial i directe entre la ciutat i el Monestir dins de la línia Llobregat-Anoia
Imatge de la presentació
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha realitzat aquest matí el primer viatge del Montserrat Exprés, un nou tren turístic exclusiu entre Barcelona i Montserrat. El Montserrat Exprés és un servei directe i diari entre la ciutat i l’emblemàtica muntanya, una de les destinacions turístiques amb més visitants (l’any 2013 va rebre 2,3 milions de visitants), que es fa amb un temps de recorregut d’una hora i trenta minuts.
 
FGC disposa d’un nou punt d'informació i venda a l'estació de Plaça Espanya on es ven el nou servei amb un volum màxim de 108 persones per dia, que són els seients disponibles per tal de garantir que els clients puguin viatjar asseguts.
 
Per poder acabar de diferenciar el producte, els clients del Montserrat Exprés també rebran un pack de benvinguda que conté una audioguia amb mp3, una guia del viatge i de la visita, vals de descompte per a la utilització de diferents servies a Montserrat i una caixa de carquinyolis fets a Montserrat. Tot aquest material està disponible en 8 idiomes i permet als clients gaudir del trajecte i disposar d’informació addicional dels diferents recursos que ofereix Montserrat.
 
Horaris, calendari i preu
 
Els horaris del servei s’han definit a partir de l’actual circulació dels trens regulars de la línia Llobregat-Anoia i de la capacitat de transbordament que ofereix el Cremallera. Dins d’aquestes possibilitats, s’ha triat l’opció que permet als clients gaudir de tot un matí a Montserrat per poder realitzar d’una forma còmoda les diferents visites que el destí ofereix.
 
Els horaris són:
 
Anada
   
Tornada
 
Sortida Pl. Espanya
8:55h
 
Sortida de Montserrat
14:55h
Arribada a Montserrat
10:28h
 
Arribada a Pl. Espanya
16:27h
 
 
Els clients que ho desitgin poden modificar el seu horari de tornada ja que la compra del servei Montserrat Exprés permet utilitzar qualsevol dels trens regulars.
 
Pel que fa al calendari, aquest servei circularà en les èpoques de màxima afluència de turistes a la ciutat. La posada en servei és el dia 2 de juny i estarà en marxa fins que es mantingui la demanda.  El preu és de 53,50 euros.
 
Altres productes en línies regulars de FGC
 
FGC està molt posicionat dins d’aquest mercat amb els productes combinats Tot Montserrat i Trans Montserrat que a més del transport inclouen els funiculars i serveis de Montserrat com l’Espai Audiovisual, el Museu i el dinar i també amb els bitllets que combinen el tren més el cremallera o bé l’aeri en què només s’ofereix el transport.
 
La diferència amb el Montserrat Exprés és que tot i que aquests productes també estan destinats a gent que vol organitzar la visita pel seu compte, són turistes que estan disposats a utilitzar el tren regular com a mitjà per arribar a Montserrat.
 
La prova pilot
 
L’any passat ja es va posar en marxa el Montserrat Exprés com a prova pilot. Va circular del 29 de juliol al 22 de setembre. En aquest cas, però, feia una parada intermèdia a Europa|Fira. En van fer ús més de 5.000 viatgers.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 50