Premis Nacionals de Cultura

President Mas: "Catalunya pot parlar de tu a tu amb Europa en creativitat, talent i projecció exterior"

query_builder   3 juny 2014 00:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya pot parlar de tu a tu amb Europa en creativitat, talent i projecció exterior"

•    El cap de l’Executiu ha presidit, aquesta nit, el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2014
Premis NAcionals de Cultura
Artur Mas amb els Premis Nacionals de Cultura
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que la cultura catalana “ara i fa molt de temps”, està en disposició de poder “parlar de tu a tu amb la resta de cultures europees i del món en termes de creativitat, talent i de projecció internacional de la nostra cultura” com ho demostren els Premis Nacionals de Cultura 2014.

El cap de l’Executiu ha reconegut que Catalunya ho ha aconseguit “sabent de les nostres limitacions, amb una demografia molt més limitada i, sobretot, amb uns instruments i una arquitectura institucional molt més feble que la de molts altres"

El president Mas, que ha presidit el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura que ha tingut lloc al Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, s’ha mostrat convençut que Catalunya també pot “parlar de tu a tu, des del punt de vista de qualitat política", tot i “les nostres fallades, errors i debilitats ", però no així pel que fa a la "fortalesa institucional".

Amb tot, el cap del Govern ha assegurat que si algun dia Catalunya ho aconsegueix “serà perquè abans ha parlat de tu a tu des del punt de vista de la cultura”. Per això, ha subratllat que enguany els Premis Nacionals de Cultura “han de fer un homenatge al pòsit cultural del nostre país al llarg de molts segles que ens permet mirar el futur de manera diferent i poder-nos plantejar seriosament fer-ho des del punt de vista de la fortalesa institucional”.
El president de la Generalitat també ha aprofitat la seva intervenció per felicitar i agrair la trajectòria i la tasca als guardonats en aquesta edició: Amical Wikimedia, Mireia Barrera, Mireia Barrera, La Principal de la Bisbal, Joan Massagué i Solé, Roberto Oliván, Vicenç Pagès Jordà, Pepa Plana, Sónar, The Dalí Museum St. Petersburg i Jaume Vallcorba.

A l’acte de lliurament dels guardons hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el president del CoNCA, Carles Duarte, entre d’altres personalitats. També hi han estat presents nombroses personalitats del món de la cultura, a més d’una àmplia representació de la societat civil de Santa Coloma.

Durant l’acte, a més del lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2014, s’ha recordat el centenari del naixement d’algunes personalitats del món cultural (Alexandre Cirici Pellicer, Rafael Santos Torroella, Joaquim Muntañola, Martí de Riquer i Joan Vinyoli) alhora que es retrà homenatge al cinquantenari de la publicació Els Altres Catalans, de Paco Candel.

Els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’atorguen a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

2  

Imatges

Fotografia dels Premis Nacionals de Cultura 2014

Fotografia dels Premis Nacionals de Cultura 2014 1372

Premi Nacional de Cultura a Joan Massagué

Premi Nacional de Cultura a Joan Massagué 1100

1  

Fitxers adjunts

Relació de guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2014

Relació de guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2014
PDF | 64

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined