El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va organitzar, el passat 14 de maig, a Artesa de Segre (Noguera), la XIII Jornada Intercomarcal sobre Cultius Herbacis, que va comptar amb la presència de més de 200 agricultors i tècnics del sector d’arreu de Catalunya que es van aplegar al camp experimental que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAAM, té a Tudela de Segre.
Al llarg de tota la jornada, els assistents van poder seguir les exposicions que els tècnics de l’IRTA i del DAAM van realitzar sobre diversos temes directament relacionats amb la producció de cultius extensius i, en concret, de cereals d’hivern. Així, a més de poder veure sobre el terreny el nou material vegetal de blat i ordi i de conèixer les seves característiques, van poder rebre informació tècnica sobre el rovell groc del blat i possibles estratègies per al control de Bromus spp., dos dels problemes més destacables que té ara mateix la producció de cereal a Catalunya. La utilització de les noves tecnologies en la millora de la fertilització orgànica i les principals característiques del cultiu de l’espelta a Catalunya van completar un programa variat i alhora actual que va resultar de força interès per als assistents.
La participació en aquesta Jornada d’empreses de l’àmbit dels fitosanitaris i de les llavors directament relacionades amb la producció cerealícola a Catalunya va complementar eficientment la temàtica d’informació tècnica oferta als assistents. Les empreses que van col·laborar amb la seva presència en la Jornada van ser: Agrària Estany S.L., Agrusa, Ceralia Llavors, Disasem Semillas S.L., Grans del Lluçanès, Limagrain Ibérica S.L., Llavors Batlle, Nufarm, i Tradecorp España.
Aquesta Jornada Intercomarcal sobre Cultius Herbacis és jornada de referència en aquest àmbit dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2014 del DAAM i, en aquesta XIII edició, ha estat un any més punt de trobada d’agricultors i tècnics relacionats amb el sector productor cerealícola i dels cultius extensius en general a Catalunya.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
4