Fotomini

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques en l'elaboració de productes carnis a 11 joves del Pallars Jussà

El director general de Joventut, Toni Reig, s'interessa personalment per la feina que els joves, tots ells en situació d'atur, duen a terme a l'empresa És Pallarès

query_builder   3 juny 2014 12:11

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques en l'elaboració de productes carnis a 11 joves del Pallars Jussà

El director general de Joventut, Toni Reig, s'interessa personalment per la feina que els joves, tots ells en situació d'atur, duen a terme a l'empresa És Pallarès

Foto1
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha visitat aquest matí l’empresa d’alimentació És Pallarès, a Tremp, on un total de 11 joves de 19 a 25 anys en situació d’atur hi duen a terme pràctiques professionals, en el marc del Projecte Fórmula Jove.
 
Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, els ajuntaments de la comarca i deu empreses, està dirigit a joves que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina.
 
L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d’altres, estan a l’atur des de fa temps.
 
Els 11 joves, quatre nois i set noies, han cursat un total de 130 hores de teoria, a càrrec de professors de l’entitat social Reintegra. Entre els continguts, s’incloïa el coneixement de l’entorn, la formació en un ofici com a auxiliar de carnisser i l’elaboració de productes carnis. A més a més, s’han fet tutories individualitzades, en què s’han treballat temes com la conscienciació del propi perfil del jove, l’anàlisi de les seves competències, les opcions del participant per continuar formant-se i la recerca de feina.
 
La formació teòrica s’ha impartit a les antigues instal·lacions del Consell Comarcal, i s’ha centrat en l’emmagatzematge, l’expedició, l’acondicionament i l’elaboració de productes carnis, l’elaboració de curats i cuinats carnis, mesures d’higiene, la prevenció de riscos laborals i la incidència ambiental, entre d’altres.
 
La part final del curs comença avui amb la realització de 70 hores de pràctiques a deu empreses instal·lades a La Pobla de Segur, Tremp i Isona. Les empreses que participen al projecte són: Ecològica del Pirineu, Carns Bastús, Carnisseria Bellera, Cal Tomàs – Llania, Cansaladeria Prió, A Taula – És Pallarès, Xolís del Pallars, Carnisseria Monsó i Carnisseria Castillo.
 
D’aquesta manera, el Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant la visita, “el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual”.
 
A la visita a És Pallarès, que ha comptat amb una demostració per part dels alumnes, també hi han assistit el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el conseller comarcal de Joventut, Joan Comenge, i el responsable de l’empresa, Oriol Pallarès.
 
Més projectes a Lleida
 
A la demarcació de Lleida, el Departament de Benestar Social i Família també té previst iniciar aquest any la realització d’una altra edició del programa Fórmula Jove a la comarca de les Garrigues, concretament en l’àmbit de la restauració i el turisme, per a un total de quinze joves.
 
El 2013 es van dur a terme dues edicions del programa Fórmula Jove: a l’Alt Urgell (auxiliar en comerç i turisme amb especialitat d’anglès i TIC) i a Tàrrega (auxiliar de perruqueria). En aquesta mateixa localitat també es va realitzar el programa l’any 2012, concretament en la realització de comerç i màrqueting. El Fórmula Jove també es va fer a Lleida el mateix any en col·laboració amb l’associació Prosec, en el qual els joves es van formar en l’àmbit de l’animació sociocultural.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined