Altres acords de Govern

Altres acords de Govern

query_builder   3 juny 2014 14:55

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern declara bé cultural d’interès nacional les esglésies de Santa Maria a Vilafranca del Penedès, Sant Climent de Talltorta a Bolvir i la Immaculada d'Isil a Alt Àneu
 
El Govern ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, l'església de Santa Maria a Vilafranca del Penedès, l'església de Sant Climent de Talltorta a Bolvir i l'església de la Immaculada d'Isil a Alt Àneu. S’ha delimitat també l’entorn de protecció d’aquests tres monuments i del castell de Llers (Alt Empordà), conjunt ja declarat com a bé cultural d’interès nacional.
 
Església de Santa Maria (Vilafranca del Penedès, l’Alt Penedès)
 
És el primer i un dels exemples singulars de l’arquitectura religiosa del gòtic català del segle XIV, tant per la tipologia de la seva planta i solucions estructurals com per la seva evolució constructiva, cronològica i funcional, així com pels seus singulars i excepcionals valors històrics.
 
La construcció de l’església es va iniciar l’any 1285 i es va consagrar l’any 1484. Es tracta d’un edifici de gran sobrietat, amb murs llisos i massissos amb predomini de les línies rectes, i una destacada austeritat decorativa, amb les gàrgoles com a elements escultòrics més rellevants.
 
Església de Sant Climent de Talltorta (Bolvir, la Cerdanya)
 
Va ser edificada l’any 1667 i destaca per la decoració pictòrica barroca de caràcter popular que omple els seus murs, que ha estat objecte d’una acurada restauració. Aquestes pintures conformen el conjunt més complet de pintura barroca popular existent a Catalunya.
 
Les pintures estan datades el 1718 en un dels seus espais i fan referència al bisbe d’Urgell, Simeó de Guinda i Apeztegui. La tècnica emprada és el tremp i són fetes en un estil popular barroc molt senzill. Les escenes representades són variades, però, sobretot presenten el cicle de la vida de Jesús, a més del Judici Final i una apoteosi celestial a la volta en la qual, juntament amb una representació del pantocràtor, també hi ha un sol.
 
Església de la Immaculada d'Isil (Alt Àneu, el Pallars Sobirà)
 
El valor més important és la seva gran singularitat paisatgística, al mig d’una illa del curs alt de la Noguera Pallaresa i també la seva singularitat com a espai d’interès etnològic, ja que davant d’aquesta església se celebra l’acte final de les Falles d’Isil durant la nit de Sant Joan, festa ancestral també reconeguda d’interès nacional.
 
L’església és fonamentalment un edifici del gòtic tardà amb façana, campanar octogonal i elements interiors del barroc popular. Malgrat que no se n’ha conservat documentació, es considera que l’església es va construir a principis del segle XVI i que la façana i el campanar es van construir al segle XVIII.
 
El Govern aprova la signatura d’un conveni amb l’ONCE per a la inclusió social de les persones amb discapacitat
 
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE), a través de la seva Delegació a Catalunya i la Fundació ONCE, per a la inclusió social de les persones amb discapacitat a través de la inserció laboral estable i de qualitat.
 
El conveni, que no comporta cap despesa econòmica, també té per objectiu el desenvolupament i la difusió de l’accessibilitat universal; l’educació; la responsabilitat social; la innovació i la cooperació transversal en afers que les parts estimin convenients per a l’interès del col·lectiu de persones amb discapacitat.
 
El Govern declara d’interès públic l’exercici com a segona activitat a les juntes dels col·legis de metges per part dels forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya
 
El Govern ha declarat avui d’interès públic l’exercici com a segona activitat de càrrecs de les juntes de govern dels col·legis de metges de Catalunya per part del personal del cos de metges forenses adscrit a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.
 
Els metges forenses que vulguin exercir aquesta segona activitat hauran de presentar de forma prèvia una sol·licitud de compatibilitat per a la seva autorització. Fins ara, només el col·lectiu mèdic podia ocupar un segon lloc de treball o desenvolupar una activitat en el sector públic dins dels camps docents o sanitaris.
 
El metges forenses mantindran la resta de limitacions establertes a la Llei 53/1984, de 26 de desembre; en concret, l’autorització de la compatibilitat condicionada a l’estricte compliment de la jornada i horaris en els llocs de caràcter públic i la limitació retributiva, que determina que, en cap cas, la quantitat total a percebre podrà superar els límits fixats.
 
El Govern dóna suport a les organitzacions agràries catalanes
 
El Govern ha aprovat atorgar una subvenció a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) per sufragar part de les despeses de la seva activitat durant l’any 2014. Així, l’Executiu català ha autoritzat, avui, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a atorgar la subvenció anual de 341.000 euros a la FCAC en concepte de finançament de les despeses de caràcter general per als serveis propis de la Federació.
 
El Govern aprova l’alteració dels termes municipals de Sant Quirze de Besora i de Sora, a la comarca d’Osona
 
El Govern ha aprovat avui un decret pel qual s’aprova la segregació de 2,45 hectàrees del municipi de Sora per a la seva agregació al municipi de Sant Quirze de Besora, tots dos a la comarca d’Osona. El 29 d’octubre de 2012, el Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora va acordar iniciar un expedient d’alteració de termes municipals amb Sora, com a conseqüència de la voluntat d’ambdós ajuntaments d’ajustar la línia de terme al planejament urbanístic vigent en l’àmbit municipal, que consistia en la segregació de 2,45 hectàrees del municipi de Sora per a la seva agregació al municipi de Sant Quirze de Besora.
 
El Govern ha aprovat aquesta alteració tenint en compte que hi ha consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessària o aconsellable l’alteració de termes i que ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables respecte d’això. També ha tingut en compte els informes favorables de la Direcció General d’Administració Local i de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora.
 
La modificació del límit no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc dels deutes, obligacions i càrregues, ni del personal dels ajuntaments afectats. El Departament de Governació i Relacions Institucionals efectuarà la fitació dels termes municipals. Cadascun dels ajuntaments afectats lliurarà a l’altre, mitjançant còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined