Simulacre d'incendi d'una embarcació de pesca al port de Roses

query_builder   4 juny 2014 13:40

event_note Nota de premsa

Simulacre d'incendi d'una embarcació de pesca al port de Roses

  • Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat  conjuntament un exercici al port de Roses on s’ha simulat l’incendi d’una embarcació de pesca, amb dos ferits
  • El simulacre ha servit per formar la marineria del port en la primera resposta a l'emergència, posar en pràctica el Pla d’autoprotecció  i el Pla de contingència del port, així com el Pla especial d’emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT)
Protecció Civil
La dàrsena pesquera del port de Roses ha estat avui l’escenari d’un simulacre d’incendi d’una embarcació a la dàrsena pesquera. L’exercici l’han organitzat Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat amb col·laboració de la Confraria de pescadors de Roses i Port Roses.
 
L’exercici ha consistit en l’incendi d’una embarcació que es trobava amarrada al moll pesquer. Com a conseqüència de l’incendi una persona resulta ferida en caure a l’aigua durant la col·locació de les barres absorbents i una altra ha quedat atrapada dins de l’embarcació.
 
L’objectiu principal d’aquest simulacre ha estat posar en pràctica la primera resposta a l’emergència per part de la marineria i personal del port, el sistema d’avisos dels plans d’emergència del port, el desplegament i coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències actuants.
 
El foc l’ha detectat un transeünt que ha trucat al telèfon únic d’emergències 112, que ha alertat els cossos operatius. Així mateix, des del port s’ha iniciat el protocol d’avisos d’emergència previst al Pla d’autoprotecció (PAU), i Port Roses també ha trucat al 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil, i el guardamolls del port ha avisat la Guàrdia Civil. Protecció Civil de la Generalitat, a través del CECAT, ha realitzat els avisos corresponents als grups d’intervenció.
 
El personal del port s’ha encarregat d’assegurar l’embarcació al moll i la marineria de Port Roses ha col·locat les barreres absorbents al voltant de l’embarcació per prevenir un possible vessament de carburant a l’aigua de la dàrsena pesquera. Per assegurar  l’embarcació afectada, primer l’han aïllat de la resta per evitar la propagació del foc, i han col·locat cadenes per assegurar-la al moll. Mentre es feien aquestes operacions un mariner ha caigut a l’aigua i ha resultat ferit lleu.
 
En arribar al lloc de l’accident, els Bombers de la Generalitat han passat a comandar l’emergència, han finalitzat l’extinció de l’incendi i han evacuat un mariner atrapat pel fum a l’interior d’un camarot de l’embarcació afectada. Hi han desplaçat un camió d’aigua BRP (Bomba Rural Pesant) del parc de Roses, un vehicle lleuger de comandament i una unitat dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) subaquàtics.
 
Salvament Marítim, coordinats per la Capitania Marítima, ha donat suport amb una embarcació amarrada al port i ha col·laborat en les tasques d’extinció des del mar, també ha participat en l’evacuació del mariner ferit.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), ha desplaçat una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos tècnics en transport sanitari (TTS) que, un cop feta la recepció dels malats, els han avaluat i estabilitzat per tal de realitzar el trasllat al centre hospitalari més adient d’acord amb la seva patologia.
 
Els Mossos d’Esquadra han coordinat el grup d’ordre i s’han encarregat del control d’accessos al port de Roses i d’establir la zona de seguretat per facilitar l’accés dels vehicles d’emergència. Per fer-ho, han desplaçat efectius de l’Àrea Bàsica Policial de Roses i han comptat amb el suport de la Policia Local de Roses i de la Guàrdia Civil.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Roses, Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Salvament Marítim, Ports de la Generalitat, Confraria de pescadors de Roses, Port Roses, telèfon d’emergències 112 i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.
 
4 de juny de 2014

2  

Imatges

Imatge simulacre 1

Imatge simulacre 1 468

Imatge simulacre 2

Imatge simulacre 2 428

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 86

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined