La consellera de Benestar Social i Família ha presidit l’acte d’Intress amb motiu de la celebració del 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit l’acte de celebració que ha organitzat l’Institut de Treball Social i Serveis Socials (Intress) amb motiu del 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família. Sota el títol 1000 models de família, 1000 maneres de fer, l’entitat ha volgut celebrar l’efemèride amb una jornada lúdica i participativa on es doni visibilitat a tots els models de família: adoptives, acollidores, biològiques, etc.
 
També han assistit a la jornada, per part del Departament de Benestar Social i Família, la secretària de Família, Dolors Gordi; la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Mercè Santmartí, i la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Núria Canal, i per part de l’Ajuntament de Barcelona, la regidora d’Infància de l’Ajuntament de Barcelona, Irma Rognoni.
 
Durant la seva intervenció, la consellera Neus Munté ha destacat que “la família és clau per tenir una societat pròspera i sana. És un dels nostres principals factors de protecció”. Munté ha recordat que el Govern “treballa per impulsar la parentalitat positiva, entesa com un conjunt de conductes i pautes d’actuació que procuren el benestar dels menors i el seu creixement com a persones. N’és una prova el programa Créixer en Família, que dóna suport a pares i mares en el procés educatiu dels seus fills amb tallers formatius gratuïts arreu del territori, conduït per professionals experts en educació i dinàmiques familiars”. Un programa pel qual van passar l’any 2013 més de 2.600 persones i que enguany es preveu que superi els 3.000 participants.
 
La consellera també ha insistit que “cal seguir al costat de les famílies, amb programes preventius com els que desenvolupem des del Departament. I parlo de prevenir perquè crec fermament que l’èxit de les polítiques familiars és treballar des de la prevenció, enlloc de fer-ho des de la intervenció un cop s’ha detectat alguna deficiència o alguna necessitat reparadora”.
 
En el decurs de la jornada, també s’han lliurat els premis del concurs fotogràfic 1000 models de família, 1000 maneres de fer que vol fer visible les funcions de la família com a nucli social bàsic.
 
Intress és una associació que amb 1.000 treballadors que atenen cada any a més de 40.000 persones en risc d’exclusió social.  Les àrees de treball d’Intress són Família, Infància, Gent Gran, Dona, Salut Mental i Discapacitat.