• El Servei Català de Trànsit posa en marxa un dispositiu especial amb motiu d’aquesta festa d’àmbit local a Barcelona i la seva àrea d’influència
  • Es preveu que uns 510.000 vehicles surtin entre divendres i dissabte i el retorn serà sobretot dilluns a la tarda
  • Durant el cap de setmana de tres dies, un total de 1.642 efectius dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària
  • També s’han establert mesures per la 52a Volta Ciclista a Tarragona
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat − Mossos d’Esquadra, posa en marxa un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la segona Pasqua, que començarà demà divendres, 6 de juny, a les 15.00 h, i finalitzarà dilluns, 9 de juny, a les 24.00 h. En total, prop de 510.000 vehicles es mobilitzaran des de l’àrea metropolitana de Barcelonadurant l’operació sortida de divendres a la tarda i al llarg de dissabte al matí, mentre que el retorn serà sobretot el dilluns al llarg de la tarda.
 
Coincident amb el mes de juny, es preveu que els desplaçaments d’aquest cap de setmana llarg de tres dies es concentraran cap a les zones de platja, i  suposaran així el tret de sortida de la mobilitat d’estiu.
 
Enguany, la Segona Pasqua torna a ser un festiu d’àmbit local de la capital catalana i altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona: Badalona, Badia del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Tiana i Viladecans.
 
 
Franges horàries i vies amb més trànsit
 
L’SCT preveu que es poden registrar problemes de mobilitat sobretot els dies i a les franges horàries següents:
 
  
 
 
 
OPERACIÓ SORTIDA
FRANJA HORÀRIA CONFLICTIVA
DIVENDRES, 6 JUNY
Entre les 17.30 i les 22.00 h
DISSABTE, 7 JUNY
Entre les 11.00 i les 14.00 h
OPERACIÓ RETORN
FRANJA HORÀRIA CONFLICTIVA
DILLUNS, 9 JUNY
Entre les 17.30 i les 21.00 h
 
 
L’AP-7 serà la via que presentarà més densitat de circulació  i també es podran registrar complicacions a les vies que permeten accedir a les zones costaneres, com la N-340, la C-32 Sud i Nord i la C-31 a la Costa Brava.
 
OPERACIÓ SORTIDA
 
AP-7 nord  tram Mollet – la Roca– Granollers
N-340   tram el Vendrell – Altafulla
C-31  tram Platja d’Aro – Palamós
C-58 tram Barcelona – Ripollet
 
OPERACIÓ RETORN       
 
AP-7 nord St. Celoni – La Roca del Vallès i Maçanet
AP-7 sud Vilafranca – Martorell
C-31 Platja d’Aro – Palamós
C-32 nord  Arenys – Vilassar – Montgat
C-32 Sud St. Pere de Ribes – Sitges i St. Boi de Llobregat
C-65 Llagostera
N-340 Altafulla – El Vendrell i Vallirana
 
 
 
Mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit
 
Dia
Hora
Via
Tram
Tipus mesura
Divendres
06/06/2014
15:00
GI-662
S'Agaró - Castell-Platja d'Aro
Inversió prioritat
Dissabte
07/06/2014
09:00
GI-662
S'Agaró - Castell-Platja d'Aro
Inversió prioritat
Dilluns
09/06/2014
 
 
 
 
15:00
AP-7
Sant Celoni - Peatge La Roca
Carril addicional
15:00
AP-7
Vilafranca del Penedès - peatge Martorell
Carril addicional
15:00
C-32
Peatge Vilassar - Transfer B-20 pota nord
Carril addicional
15:00
C-32
Transfer Garraf - Transfer L'Hospitalet
Carril addicional
15:00
C-31
Rotonda de la Nàutica
Inversió prioritat
15:00
C-65
Variant de Cassà de la Selva
Inversió prioritat
 
A més, també cal destacar que, amb motiu d’aquesta operació especial de trànsit, el bus-VAO de la C-58 s’obrirà per a tot tipus de vehicle (excepte camions de 7,5 tones o més) el divendres, 6 de juny, de 16.00 a 22.00 h, en sentit Ripollet per facilitar l’operació sortida, i també el diumenge i el dilluns, de 16.00 a 22.00 h per facilitar l’operació retorn.
 
 
 
Trams afectats per obres
 
Hi ha trams de la xarxa viària catalana en els quals s’estan fent obres. Malgrat que els treballs s’aturen en període festiu, hi poden haver afectacions en l’amplada de la plataforma, carrils més estrets i/o revolts en els quals quedarà limitada la velocitat i que, per tant, poden comportar trams de circulació més intensa. Destaquen sobretot les obres de reordenació dels accessos al tram Vila-seca-Reus-Aeroport que afecten la T-11, N-340 i A-7, a la demarcació de Tarragona.
 
 
 
Efectius de l’SCT desplegats durant la Segona Pasqua
 
Per a la gestió i el control de la mobilitat durant aquest cap de setmana llarg amb motiu de la festivitat de la Segons Pasqua, l’SCT desplegarà els següents efectius tècnics i humans:
 
  • 100 km de mesures de circulació instal•lades
  • 2 mitjans aeris de seguiment de dispositius (1 helicòpter i 1 avió bimotor)    
  • 10 equips de mesures especials de trànsit
  • 10 camions plataforma d’instal·lació
  • 8 vehicles lleugers de senyalització vertical
  • 8 equips mòbils d’informació viària
  • 4 carros mòbils de senyalització variable
  • 50 operaris de senyalització de mesures
  • 8 tècnics de gestió de trànsit al CIVICAT
  • 4 tripulants de vol, operadors i tècnics de gestió de trànsit
 
 
Efectius i dispositiu dels Mossos d’Esquadra
 
El dispositiu especial de trànsit que desplegaran els Mossos d’Esquadra amb motiu de la Segona Pasqua 2014, s’iniciarà divendres 6 de juny a les 15.00 h i finalitzarà el dilluns dia 9 de juny a les 24.00 h. Hi treballaran un total de 1.642 efectius del Mossos d’Esquadra, que vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana.
 
 
Es preveuen establir, a les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.118 controls, dels quals:
 
  • 363 controls d’alcoholèmia i drogues.
  • 350 controls per revisar l’ús del casc i del cinturó
  • 204 controls en relació amb transports, i
  • 201 controls de velocitat
 
Com a tots els dispositius, es reforçarà la vigilància de les carreteres des de l’aire amb l’helicòpter, en coordinació amb el SCT.”
 
 

Mesures de regulació dels vehicles pesants  
 
Per aquests dies festius no s’han establert mesures específiques, així que s’apliquen les mesures genèriques d’aquest 2014  establertes en la Resolució INT/2836/2013, de 20 de desembre:
 
 
 
Dia
Àmbit d'afectació
Horari
Via
PK inicial
Localització
PK final
Localització
Sentit
Dissabte 7
Barcelona
De 10 a 14 h
N-II
630
Montgat
682,2
Rotonda Can Bartolí
Ambdós
Diumenge 8
Barcelona
De 16
a 22 h
N-II
630
Montgat
682'2
Rotonda
Can Bartolí
Ambdós
N-340
1212
Vilafranca del Penedès
1238
Cervelló
Ambdós
N-340a
1238
Cervelló
1244
Quatre Camins
Ambdós
Girona
De 0 a 24 h
AP-7
7
Agullana
0
Frontera
francesa
França
Dilluns 9
Girona
De 0 a 22 h
AP-7
7
Agullana
0
Frontera
francesa
França
 
Aquestes restriccions a la circulació són per a tot tipus de vehicle o conjunt de vehicles de més de 7.500 kg de MMA, excepte els que transporten escombraries, bestiar viu, llet crua, aigua de consum humà, servei de correus i distribució de  premsa diària.
 
 
 
 
Mesures 52a Volta Ciclista a Tarragona
 
Amb motiu de la celebració de la 52a Volta Ciclista a Tarragona el proper divendres 6 de juny s’adoptaran les següents mesures especials per tal de minimitzar les afectacions viàries que es puguin produir en el trànsit ordinari i donar suport a les actuacions dels agents de trànsit:
 
  • Autovia A-7 (Sortida 1153): Es tallarà la sortida 1153 de l’autovia A-7, en ambdós sentits, impedint l’accés dels vehicles a la rotonda de Vila-seca, al punt quilomètric 3 de la carretera TV-3148. Els vehicles que vulguin accedir a Vila-seca ho hauran de fer per la sortida 1152 en sentit sud, i per la sortida 1154 els que ho facin en sentit nord.
  • Sortida Port Aventura: Es tallarà la sortida en direcció l’A-7 des de la carretera de sortida de Port Aventura. Els vehicles només podran continuar en direcció A-7 i Avinguda alcalde Pere Molas.
  • Carretera C-31B (Accés TV-3148): Es tallarà l’accés al punt quilomètric 0,800 de la carretera TV-3148 en sentit Vila-seca des de la rotonda inferior de la carretera C-31B, al punt quilomètric 5 (rotonda de la piconadora).
  • Vial dels Prats: Es tallarà l’accés a la rotonda del punt quilomètric 3 de la carretera TV-3148 des del Vial dels Prats. Els vehicles es desviaran cap a l’Autovia A-7, en sentit Tarragona. 
 
 
Consells i informació per a l’usuari
 
A través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres i autopistes catalanes, l’SCT difondrà, al llarg d’aquest període festiu, informació de les restriccions de circulació per als vehicles pesants i de la situació viària, així com consells de seguretat viària.
 
A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del compte de Twitter @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.
 
Per tal d’evitar sinistralitat durant aquests dies festius, l’SCT demana la col·laboració de tots els conductors i conductores perquè continuïn essent responsables al volant o manillar i no abaixin la guàrdia en cap moment per tal d’evitar accidents. A més d’insistir en la necessitat de mantenir l’estat del vehicle en condicions òptimes i passar les revisions oportunes per garantir una mobilitat segura, es recorda la importància de:
 
  • utilitzar els sistemes de seguretat passiva (casc, cinturó i sistemes de retenció infantil)
  • no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics com el GPS i la ràdio i de recórrer a la figura del copilot per tal d’evitar distraccions en aquest sentit
  • respectar en tot moment els límits de velocitat i adaptar-se a les circumstàncies de la via
  • no combinar l’alcohol/drogues i la conducció
 

1  

Fitxers adjunts

Dispositiu Segona Pasqua_2014

Dispositiu Segona Pasqua_2014
PDF | 425