• Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de pescadors consensuen l’actuació per retirar la delimitació perimetral  de la dàrsena pesquera de la qual avui s’ha començat a treure el tram principal
  • La millora de l’accessibilitat i la mobilitat a la dàrsena pesquera de Vilanova és una de les actuacions previstes en la reordenació de la façana portuària i suposa una inversió de 300.000 euros
Després del compromís adquirit entre Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de pescadors per treure la delimitació perimetral de la dàrsena pesquera del port, avui, l’Administració portuària ha iniciat  el desmuntatge del tram principal d’aquesta delimitació. L’actuació es farà paulatinament i es preveu finalitzar el 15 de juny. Aquest projecte forma part de la reordenació  de la façana portuària de Vilanova que s’està duent a terme.
 
Un cop estigui la delimitació retirada, els ciutadans podran accedir a la dàrsena pesquera de les 7.00 a les 21.00 hores per veure l’operativa de desembarcament del peix. L’espai se senyalitzarà adequadament advertint als visitants dels riscos que hi ha en tractar-se d’una àrea de treball. A la nit, la zona de pesca romandrà tancada i la Confraria de pescadors disposarà d’un servei de control nocturn des de les 21.00 fins a les 7.00 hores.
 
Reordenació dels accessos a la zona pesquera
 
El mes de maig passat, Ports de la Generalitat va iniciar la reordenació de les zones d’accés a la dàrsena pesquera amb l’objectiu de millorar la mobilitat de vehicles, treballadors i visitants. Aquesta actuació té un cost de 300.000 euros i està inclosa en el Pla d’Inversions  2014-2017 de Ports de la Generalitat. Les obres s’emmarquen en els capítols d’optimització de les dàrsenes pesqueres i d’interacció del port amb el teixit urbà.

Les obres que s’estan duent a terme suposen una nova distribució dels accessos a la dàrsena pesquera i les zones d’aparcament.  El mes  de maig ja es va treure un petit tram de la de limitació perimetral de la dàrsena pesquera per facilitar les obres en aquella zona. Un cop estiguin les obres acabades la zona s’urbanitzarà, es pavimentarà i se senyalitzarà.
 
A més, s’ha creat un rotonda, al costat del passeig de llevant, que permetrà als autobusos deixar als visitants a l’entrada del port. En aquest espai s’ha deixat una petita illa on s’hi col·locaran equipaments pesquers com a mostra de les arts de pesca de Vilanova.
 
També s’ha instal·lat un nou sistema amb una trentena de càmeres videovigilància de nova generació per fer un millor seguiment i control de la zona pesquera, així mateix s’ha renovat l’enllumenat públic de la zona.
 
 
9 de juny de 2014
 
 
 

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 1745

Imatge 2

Imatge 2 1978

Dàrsena pesquera Vilanova

Dàrsena pesquera Vilanova 3061

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 71