FOTO WEB
Un moment de la signatura del conveni.
 
 
En el marc del Pla català de Recuperació del sector oví i cabrum i amb la finalitat d’impulsar la formació de nous pastors a Catalunya, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, i el president de l’Associació Rurbans, David Moli, van signar, divendres, un conveni que pretén impulsar el relleu generacional en un ofici tan important per a Catalunya com és el de pastor. L’acte, que també va comptar amb la presència del vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde d'Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda, va tenir lloc a l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) del Pallars, que és qui col·labora amb l’escola de pastors.
 
L’Escola de Pastors de Catalunya depèn de l’Associació Rurbans, entitat privada sense ànim de lucre. Es tracta d’una oferta formativa per a adults encarada a l’ensenyament de l’activitat ramadera i la professió de pastor vinculada a processos agroecològics. Aquesta Escola de Pastors està dins del marc del projecte “Grípia”, una experiència pilot liderada per la mateixa Associació Rurbans, que neix l’any 2009. Aquest té l’objectiu, en una primera etapa, de garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes de muntanya, mitjançant la incorporació de joves a l’activitat, la gestió sostenible de les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament.
 
L’Associació Rurbans i el Departament estableixen un marc de col·laboració  en la formació integral de l’Escola de Pastors de Catalunya i el suport en les jornades tècniques específiques vinculades al Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DAAM, que, a través de l’Escola de Capacitació Agrària del Pallars, de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, dóna suport a l’Escola de Pastors de Catalunya amb l’objectiu de garantir una formació de qualitat.
 
Les dues entitats es comprometen, en els dos anys de duració del conveni signat ahir, a enfortir la col·laboració iniciada el 2009, impulsar i difondre arreu de Catalunya l’Escola de pastors, i fomentar el relleu generacional en el món ramader.
 
Aquesta signatura visualitza el compromís del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en la formació com a eina de la professionalització del sector agroalimentari i forestal, amb la formació i tutoratge de prop de 2.000 joves que s’han incorporat com empresaris en els darrers 7 anys així com amb els més de 8.000 professionals que es formen cada any en la xarxa de 14 escoles agràries que depenen del DAAM.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la signatura del conveni.

Imatge de la signatura del conveni.
JPG | 5328