L'IRTA signa una Joint Research Unit amb l'INIA de l'Uruguai

query_builder   6 juny 2014 17:12

event_note Nota de premsa

L'IRTA signa una Joint Research Unit amb l'INIA de l'Uruguai

 
moment posterior a la signatura entre conseller i el ingeniero Alvaro Roel
moment posterior a la signatura entre conseller i el ingeniero Alvaro Roel
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i president de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Pelegrí, en visita oficial a l’Uruguai, acompanyat del director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i del director de relacions internacionals de l’IRTA, Eliecer López, han mantingut avui 6 de juny una reunió amb el president de la junta directiva de l’Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) de l’Uruguai, Álvaro Roel, per formalitzar l’acord subscrit entre ambdues institucions per a la constitució d’una unitat mixta de recerca.
Les unitats mixtes d’investigació són una figura prevista per la Comissió Europea que, sense la necessitat de la constitució d’una nova entitat jurídica, vincula les activitats d’investigació d’ambdues institucions, tot permetent la concurrència en projectes de recerca en convocatòries europees per a projectes que es considerin estratègics per a les dues parts.
 
En el cas de l’IRTA i l’INIA, les temàtiques que s’han escollit per a identificar les prioritats inicials són les de la fructicultura, l’ús eficient de l’aigua, la ramaderia de precisió i l’enfortiment institucional per a l’adopció de bones pràctiques en la gestió de la ciència.
 
Les relacions científiques entre l’IRTA i l’INIA es remunten a finals dels 80. Des d’aleshores fins ara s’han mantingut unes excel·lents i fructíferes relacions, de mútua confiança tant a nivell institucional com entre els propis investigadors. Aquesta llarga trajectòria ha permès la consolidació d’aquesta aliança que, al mateix temps, s’emmarca en l’estratègia general d’internacionalització de l’IRTA, que persegueix l’establiment d’acords prioritaris amb institucions homòlogues d’altres zones del món que destaquen pel seu posicionament científic en els sectors  agroalimentaris.
 
Aquesta signatura ve a complementar la ja existent Joint Research Unit amb Plant and Food Research de Nova Zelanda, amb qui l’IRTA ja participa en projectes europeus de mutu interès.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

moment posterior a la signatura entre conseller i el ingeniero Alvaro Roel

moment posterior a la signatura entre conseller i el ingeniero Alvaro Roel 604

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined