· Les detencions s’emmarquen dins del Programa Operatiu Específic de lluita contra els robatoris de metall
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona, van detenir el passat 4 de juny a Tarragona,  el propietari i client d’una ferrovelleria, de 44 i 46 anys respectivament, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Tarragona. Al primer d’ells, com a presumpte autor d’un delicte de receptació, i el segon, com a presumpte autor d’un delicte de furt i un delicte contra la seguretat del trànsit.
 
Els fets van succeir durant el matí del mateix 4 de juny, quan una patrulla de mossos que estava realitzant un control ordinari de material sostret a l’interior d’una ferrovelleria del carrer Sofre, va detectar una pila de ferralla on hi havia un tub metàl·lic que els hi va cridar l’atenció.
 
Els agents va observar que el tub estava tallat a mà amb una serra radial per dissimular la seva aparença real i que, originàriament, es tractava d’un senyal de trànsit.
 
Immediatament, la policia va comprovar tota la ferralla i va detectar nombrosos tubs seccionats els quals pertanyien a senyals de trànsit.
 
Davant d’aquests fets, el propietari de la deixalleria va acreditar a la policia, mitjançant unes factures, que el material l’havia comprat a un client el passat 5 i 29 de novembre de 2013.  Els Mossos d’Esquadra van desconfiar de l’autenticitat de les factures i del relat del propietari, ja que els senyals de trànsit,  presumptament sostrets, estaven situats en la part més elevada de la pila de ferralla.
 
Els mossos van revisar novament la ferralla i van comissar quatre senyals d’advertiment de pas de vianants, un STOP octogonal , un senyal informatiu de la carretera C-51 i dos pals d’alumini. A més, també van intervenir nombroses seccions tubulars tallades manualment amb un pes aproximat d’uns 100 Kg  i un valor en el mercat d’uns 2.000 euros.
 
Finalment, es va esbrinar que el mateix 4 de juny un client va vendre a la deixalleria unes senyals de trànsit que havia sostret. Per aquest motiu, es va detenir al client, un home de 46 anys d’edat, com a presumpte autor d’un delicte de furt i un delicte contra la seguretat en el trànsit. També es va detenir al propietari de la deixalleria com a presumpte autor d’un delicte de receptació, per adquirir material sostret.
 
Els detinguts van declarar en dependències policials i declararan en seu judicial quan siguin requerits pel jutge.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Tarragona, 8 de juny de 2014