·        Artur Mas ha presidit aquest migdia la presa de possessió de Lluís Franco com a nou president d’aquest òrgan consultiu
 
·        El cap de l’Executiu reitera que “el primer objectiu del Govern, per davant de qualsevol altre, és que hi hagi feina”
El president amb Lluís Franco, nou president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)
El president amb Lluís Franco, nou president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest migdia, al Palau de la Generalitat, la presa de possessió de l’exconseller de Treball, Lluís Franco, com a nou president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), un òrgan consultiu del Govern, que Artur Mas ha definit com “una estructura d’Estat, ja rodada i que fa un bon servei al conjunt del país, perquè a més permet la concertació i el diàleg permanent”.
 
El cap del Govern ha mostrat confiança que en aquesta nova etapa del CTESC “la concertació, que és fonamental per sortir tots plegats al millor possible d’aquesta situació crítica que vivim, segueixi sent de la mateixa eficàcia que ho ha estat fins ara, i encara millor si pot ser”, i en aquest sentit, ha desitjat “sort, encert, èxit, que serà de tots, i talent” als membres del Consell.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha reiterat que “el primer objectiu del nostre Govern és que hi hagi feina”, i ha afegit “aquest és el primer de tots, per davant de qualsevol altre, i un objectiu al qual tots hem de servir al millor possible: les patronals, els sindicats, la representació econòmica i empresarial en general, els professionals, els partits polítics, les institucions, el Parlament de Catalunya i, òbviament també, el Govern de Catalunya”.
 
El president ha destacat, en aquest mateix sentit, que “cal que hi hagi oportunitats per a la gent, i que aquell ascensor social, que durant molts anys havia funcionat a Catalunya, torni a arrencar a velocitat de creuer, fent les parades que calgui, no fos cas que amb una acceleració massa vertical com hem viscut en alguns moments, se’ns en vagin les coses de les mans, i ara en patim les conseqüències”, i ha continuat “dels errors del passat se n’ha d’aprendre, i tots plegats hem de fer el possible perquè es converteixin en encerts de cara al futur”.
 
En el decurs de l’acte, a més del nou president del CTESC, ha pres també possessió del seu càrrec com a secretària executiva del Consell Teresita Itoiz. Per part del Govern, han assistit a aquesta cerimònia la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, així com els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; d'Interior, Ramon Espadaler; d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; de Justícia, Germà Gordó; de Benestar Social i Família, Neus Munté, i de Cultura, Ferran Mascarell, a més del secretari del Govern, Jordi Baiget, que ha llegit el decret de nomenament, i el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana.
 
El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya és un òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals. Va ser  constituït el març de 2002. El nou president de l’òrgan, Lluís Franco, substitueix en el càrrec al també exconseller de Treball, Joan Rañé.
 

1  

Imatges

Presa de possessió

Presa de possessió 2796