El CatSalut reforça el transport sanitari amb nous vehicles, més àgils i amb millor tecnologia

query_builder   11 juny 2014 17:45

event_note Nota de premsa

El CatSalut reforça el transport sanitari amb nous vehicles, més àgils i amb millor tecnologia

Surt a concurs el servei de transport sanitari amb un valor de licitació de 214 milions d’euros, mantenint els llocs de treball, les hores contractades i el nombre de vehicles
El Servei Català de la Salut (CatSalut) reforça el transport sanitari amb nous vehicles, més àgils i amb millor tecnologia, tal i com s’inclou en el concurs del nou contracte per la prestació d’aquest servei fet públic avui. A les bases publicades al DOGC es recull que la dotació pressupostària per aquest servei serà de 214 milions d’euros, la mateixa que al 2013. També es mantenen els llocs de treball, les hores contractades i el número de vehicles que prestaran el servei. D’acord amb la normativa europea, l’adjudicació serà per un període de 6 anys, prorrogable fins a un màxim de 10.
 
El nou concurs incorpora un seguit de millores entre les quals hi ha la coordinació conjunta, per part d’Emergències Mèdiques, de tot el transport sanitari urgent, no urgent i programat. Aquesta nova dinàmica de funcionament garanteix la cobertura territorial i assegura el millor ús possible de cada recurs en cada situació, ja que per exemple permet que les unitats de servei no urgent puguin donar suport a l’urgent en ocasions extraordinàries.
 
En total, el nou concurs suposarà la contractació de 383 unitats –el mateix nombre que al 2013– més eficients i millor equipades. També s’ha apostat per augmentar la diversitat en la flota de vehicles, per adequar-los al màxim a les necessitats específiques dels pacients que s’han d’atendre en cada moment.
 
Un dels canvis és la incorporació de 15 Vehicles d’Intervenció Ràpida (VIR), que són turismes més àgils que una ambulància convencional i on hi viatgen un metge i un tècnic d’emergències sanitàries. Això permetrà una desplaçament més ràpid i una major resolució en l’atenció assistencial, donant suport mèdic a d’altres unitats que ho requereixin.
 
També s’ha apostat per una millora tecnològica contractant vehicles nous equipats amb tecnologia mèdica capdavantera a Europa. A banda, totes les unitats treballaran amb l’informe assistencial dels afectats en format digital. D’aquesta manera l’hospital disposarà de la informació relativa al pacient abans que arribi l’ambulància.
 
Les característiques del nou servei de transport sanitari sorgeixen de l’anàlisi a fons de l’experiència de 8 anys d’Emergències Mèdiques desenvolupant la tasca de coordinació i gestió de les ambulàncies catalanes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined