El treball s’emmarca en la línia de treball de donar a conèixer i potenciar els valors immaterials en l‘àmbit del Parc Natural.
 
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha presentat aquest matí l’estudi per a la recuperació del silenci a la Fageda d’en Jordà, projecte emmarcat en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquest estudi ha estat desenvolupat per en Josep M. Mallarach, de l’Associació Cultural Silene amb la participació de l’equip gestor del parc natural.
La jornada de presentació de l’estudi s’ha plantejat amb els objectius de donar a conèixer els resultats de l’estudi i de debatre amb les persones que realitzen activitats a la Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà les actuacions que cal desenvolupar.
 
L’objectiu del l’estudi és millorar la qualitat de la visita a la Fageda d’en Jordà, un dels indrets més concorreguts del Parc, mitjançant la recuperació del silenci, per tal de permetre als visitants gaudir millor de la percepció de la bellesa i l’encís d’aquest bosc excepcional. L’estudi realitza una diagnosi dels sorolls i dels seus orígens i contempla mesures de minimització del soroll generat per diferents infraestructures (carreteres, granges...) i pels visitants.

En la jornada es va realitzar una visita a la Fageda d’en Jordà per concretar les dades i propostes de l’estudi i per percebre la importància del silenci quan es visita un espai com aquest. En el debat els participants van prioritzar la importància de les mesures que cal dur a terme i es va debatre com es poden portar a terme, de manera que  l’equip gestor pugui treballar en aquesta línia de conservació i recuperació dels valors immaterials del Parc Natural.

Durant tota la jornada, el Centre de Documentació del Parc i el Centre de Documentació de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya ha ofert a Can Jordà una mostra de materials per a consulta en sala o en préstec, i també en donació, tot ells relacionats amb el patrimoni immaterial.