• La Ponència ambiental dóna llum verd a l’ampliació de la superfície d’emmagatzematge i tractament de la fracció vegetal d’aquest centre comarcal de tractament de residus municipals
  • L’ampliació no suposa incrementar l’àrea total de l’equipament ja que s’executarà dins del perímetre actual de l’abocador
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Ponència Ambiental, ha autoritzat l’ampliació de l’abocador de l’Espluga de Francolí, propietat del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i que actua com a centre comarcal de tractament de residus municipals. La zona d’ampliació, de 1.087 m2, és la superfície d’emmagatzematge i tractament de la fracció vegetal i es fa per tal de garantir una superfície d’emmagatzematge suficient d’acord amb les necessitats actuals del centre.
 
L’ampliació és la segona fase de la plataforma d’abassegament de la fracció vegetal del centre comarcal de tractament de residus municipals. Les necessitats de fracció vegetal requerides per a l’obtenció d’un compost de qualitat són, aproximadament, del 60% del total de les tones rebudes a l’establiment, cosa per la qual l’empresa necessita ampliar la superfície d’emmagatzematge i tractament d’aquesta fracció.
 
La zona d’abassegament projectada té una superfície construïda de 1.087 m2, distribuïda en dues zones diferenciades:
· Una superior de 656 m2, destinada a l’emmagatzematge i trituració de la fracció vegetal.
· Una inferior, de 291 m2, que es destinarà a guardar la fracció vegetal triturada (on s’hi estarà uns mesos pel procés de compostatge). Aquesta segona àrea disposarà d’un sistema d’airejament del producte triturat.
· I es realitzarà una rampa d’accés per transportar la fracció vegetal fins al punt d’emmagatzematge, amb una superfície útil total de 98 m2.
 
L’ampliació aprovada no implica incrementar l’àrea total de l’abocador, ja que s’executarà dins del perímetre actual de l’equipament. I en termes percentuals suposa un 1,1% de la superfície total de l’establiment.
 
L’empresa disposa d’autorització ambiental per a una activitat de dipòsit controlat i de planta de compostatge de residus municipals ubicada al terme municipal de l’Espluga de Francolí, que dóna servei a la comarca de la Conca de Barberà.
 
El centre de tractament de residus autoritzat està integrat per:
· Una planta de compostatge amb una capacitat de 7.000 tn/any de fracció orgànica de residus municipals (FORM).
· Un dipòsit controlat de 59.000 m3 de capacitat.
· Una deixalleria.
· Una planta de tractament de lixiviats.
· Un sistema de tractament de gasos.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 400