• Les companyies presentaran els seus projectes davant més d’un centenar de programadors internacionals   
 
  • Tres produccions catalanes formen part de la programació del festival londinenc, un esdeveniment  de referència en l’àmbit de les arts de carrer

Sis companyies catalanes del sector de les arts escèniques participaran, amb el suport del Departament de Cultura, en la trobada de programadors internacionals GDIF 2014 Showcase, que té lloc en el marc del festival d’arts de carrer Greenwich and Docklands International Festival (GDIF). Aquest festival, que se celebra a Londres del 20 al 28 de juny, és un esdeveniment internacional de referència en les arts escèniques de carrer.
 
El Departament de Cultura dóna suport a les sis companyies mitjançant la cobertura i coordinació de la seva participació al festival (despeses de desplaçament i allotjament, i de difusió de la seva presència a l’esdeveniment). Les companyies que participen en la trobada són: Kamchàtka, co.LABse, Cia La tal, Les filles föllen, Toti Toronell & Pepa Plana, i la Fundación Collado Van Hoestenberghe- Piero Steiner. Hi presentaran els seus projectes davant de més d’un centenar de programadors internacionals per tal de potenciar el nombre de contractacions, principalment a festivals del Regne Unit, i trobar socis coproductors pels seus projectes. La selecció de les companyies ha estat realitzada en col·laboració entre el director artístic de GDIF, Bradley Hemmings, codirector de la Cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics Londres 2012, i el director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Duran.
 
Fira Tàrrega també presentarà a Londres el Programa de suport a la creació i el Màster de creació en arts de carrer, una iniciativa pionera en el camp de la producció d’espectacles outdoors, amb alumnat i professorat internacional. El Departament de Cultura considera Fira Tàrrega com a festival estratègic d'arts escèniques de carrer.
 
Així mateix, el GDIF comptarà amb tres produccions amb segell català a la seva programació: Joan Català, amb Pelat, espectacle que l’any passat es va presentar a la secció de pitchings de projectes i que s’estrena per primera vegada al Regne Unit; Tombs creatius amb els jocs Colors de monstre; i Circ pànic, amb l’Home que perdia els botons, que formarà part de la programació Dancing City del GDIF. D’altra banda, la companyia Sarruga, el 5 de setembre participarà amb Peixos a la Tall ships regatta 2014, esdeveniment organitzat també per GDIF.
 
Es tracta de la tercera edició en què el Departament de Cultura, a través de l’ICEC, col·labora amb el GDIF. Comptant l’edició d’enguany, un total 22 companyies catalanes han presentat les seves produccions en aquest espai professional.
 
 
Links d’interès:
Companyies al GDIF 2014 Showcase:
 
 
Espectacles catalans al GDIF:
 
 
Fira Tàrrega
 
GDIF 2014 Showcase