Èxit de participació i de resultats de la primera trobada de Networking del sector ecològic català

query_builder   18 juny 2014 09:17

event_note Nota de premsa

Èxit de participació i de resultats de la primera trobada de Networking del sector ecològic català

FOTO WEB
Imatge de la intervenció de Miquel Molins.
 
El Departament d’Agricultura va reunir 78 empreses productores i distribuïdores d’aliments ecològics en aquesta jornada orientada a afavorir l’establiment de contactes comercials entre venedors i compradors
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, ha valorat molt positivament els resultats d’aquesta primera trobada d’ECONetworking, celebrada a la casa de la Convalescència de Barcelona, el passat dilluns, 16 de juny, ja que el gran nombre d’entrevistes exprés que es van celebrar entre venedors i compradors catalans d’aliments ecològics poden ajudar a establir noves possibilitats comercials.
 
ECONetworking és una iniciativa que ha nascut per a reunir l’oferta i la demanda agroalimentària ecològica i generar l’establiment de sinèrgies estratègiques comercials en la xarxa de distribució d’aliments ecològics a Catalunya. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2012-2014, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya. El DAAM, amb la col·laboració de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), del Departament, ha adaptat aquest sistema de gestió de contactes comercials al sector de la producció ecològica, amb l’objectiu d’enfortir els contactes entre els diferents operadors comercials ecològics de Catalunya i aconseguir així afavorir els interessos tant dels productors i elaboradors com dels distribuïdors i comercialitzadors de productes ecològics catalans.
 
La trobada ECONetworking va començar amb la celebració del primer ECO-FoodInnova, una nova cita on alguns professionals del sector ecològic van poder realitzar intervencions curtes a la resta de participants, a qui van poder presentar aspectes especialment innovadors relacionats amb els seus productes i serveis. Així, Juan Carlos Cirera, de l’empresa Riet Vell, va presentar ‘Arrossos i pastes. Agricultura ecològica i molt més’; Ramón Gené, de l’empresa Dàlit Natura, va presentar la seva gamma de fruita seca ‘Torrat al sol’ i ‘A la farigola’; Pere Garet, de l’empresa Font sostenible, va presentar ‘Els sabors de la terra, expressats en les visites a l’explotació i degustacions de la carn’; Anna Mas, d’APRODISCA, la seva nova gamma de productes ‘Baby Hortus: alimentació infantil ecològica per als més menuts’; i, per finalitzar, Dionís Guiteras, de l’empresa Natureco, va presentar ‘Redescobrint l’espelta ecològica al Moianès: un cas d’èxit de cooperació productor, elaborador i distribuïdor’.
 
Després d’un esmorzar en què els compradors i venedors van poder mantenir un primer contacte, es va celebrar la sessió de networking, que consisteix en què tots els compradors parlen amb tots els venedors en entrevistes de curta durada (tres minuts), suficient per a permetre un primer coneixement i intercanvi d’informació bàsica, que posteriorment es podrà ampliar i desenvolupar, arribat el cas. Al llarg de tres hores es van produir més de 1.700 petites entrevistes entre les prop de 80 empreses participants.
 
Amb posterior a aquesta intensa sessió de contactes es va servir un dinar amb productes ecològics, en què els participants van poder degustar productes d’alguns dels assistents, i es va poder copsar una gran majoria de valoracions positives respecte al resultat de la trobada, que en general van sobrepassar les expectatives inicials, i es va fer palès que existeix una clara voluntat de donar continuïtat a aquests tipus d’actuacions.

EMPRESES PARTICIPANTS
 
.- Per la part de la demanda:
 
2147Mans | verdures i horta | Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)
Almenara Market | llegums | L’Arboç (Baix Penedès)C
Apats Food | botiga ecològica | Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)
Bioconsum | botigues de productes ecològics | Lleida
Biogrup | distribució alimentaria | L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)
Biospace | botigues de productes ecològics | Barcelona
Caprabo | supermercats | L’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
Casa Ametller | botigues de productes ecològics |Olèrdola (Barcelonès)
Coffee Center| infusions i plantes aromàtiques | Girona
Ecobotiga | botigues de productes ecològics | Sant Celoni (Vallès Oriental)
Ecocentre | botiga de productes ecològics| Barcelona
Ecoveritas | botigues de productes ecològics | Barcelona
Equip 98 |distribuïdor de productes ecològics|Barcelona
Espai Boisa | escola de cuina | Barcelona
F. Roca | restauració | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Festin con Vistas | restauració | Barcelona
Fundació Privada st. Paul’s | restauració col·lectiva| Barcelona
Hotel Campus | Restaurant ecològic |Cerdenyola del Vallès ( Vallès Occidental)
La llavor dels orígens | botiga i restaurant ecològic | Barcelona
La Terrenal Stores | botigues de productes ecològics | El Masnou (Maresme)
Món Bio | botiga ecològica | Calldetenes (Osona)
Món Ecològic | botiga ecològica | Castellbisbal (Vallès Occidental)
NaturaldVerdad | botiga ecològica | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Natureco | distribució de productes ecològics | Moià (Bages)
Olga Abajo | botiga ecològica |Terrassa (Vallès Occidental)
Penedés Distribución Alimentaria | L’Arboç (Baix Penedès)
Phytoterapia | extractes natural ecològics, complements alimentaris, productes dietètics, cosmètics naturals, pinso i complements per animals i veterinària | Barcelona
Supermercados Llobet | supermercats | Sant Fruitós de Bages (Bages)
Woki Organic Market | botiga i restaurant ecològic | Barcelona
 
.- Per la part de l’oferta:
 
Agrària i Ramadera del Pallars de Sort | carn i derivats | Sort (Pallars Sobirà)V
Agrícola Tupinaire |  productor de figues  | Alguaire (Segrià) V
Alternativa 3 | cafè, té, cacau i derivats | Terrassa (Vallès Occidental)
Benjamín Reverté Forcadell | verdura, horta, llegums, cereals i derivats, plantes aromàtiques | Ulldecona (Montsià)
Biocop | productes biològics | Lliçà de Vall (Vallès Oriental)
Bodevici | gelats |Barcelona
Bolets Prades | bolets | Llesp (Alta Ribagorça)
Cal Valls Eco | verdura, horta, fruita, salses, conserves vegetals | Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
Campos Estela | restauració | Rubí (Vallès Occidental)
Can Perol | fruita, verdura, horta, llegums, cereals i derivats, pa, ous, oli d’oliva i derivats | Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)
Celler Vell | cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Cerveses La Gardenia | cervesa | Alcover (Alt Camp)
Cultius Ecològics del Vallès | germinats ecològics | Sentmenat (Vallès Occidental)
Dàlit Natura | fruita seca | Tarroja de Segarra (La Segarra)
Dama d’Elaia | oli d’oliva | Xerta (Baix Ebre)
Delícies del Berguedà | lactis | Cercs (Berguedà)
E. I. Sambucus | plantes aromàtiques | Manlleu (Osona)
Fundació Onyar La Selva | fruita seca, lactis, salses, oli d’oliva, cafè, té cacau, plats preparats, conserves vegetals, bolets | Quart (Gironès)
Fundació viver de Bell-Lloc | ous | Cardedeu (Vallès Oriental)
Helga Harbig Cerezo | oli d’oliva i derivats, vi | Rasquera (Ribera d’Ebre)
Hurtós-Arbat | oli d’oliva | Borrassà (Alt Empordà)
Josep Domingo Espuny Gisbert | fruita | Roquetes (Baix Ebre)
Josep Margenat Escobairó | fruita seca | Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental)
L’Hort de la Carmeta | verdura, horta, salses, plats preparats, conserves vegetals | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
La font sostenible |carn i derivats |Lluçà (Osona)
La font sostenible |carn i derivats |Lluçà (Osona)
La Gravera | oli d’oliva, vi | Alfarràs (Segrià)
Lagrimus | complements alimentaris | Lleida
Les Herbes de Can Riera | plantes aromàtiques | Premià de Dalt (Maresme)
Mafriseu | carn i derivats | La Seu d’ Urgell (Alt Urgell)
Mas d’en Noguès | fruita seca | Maials (Segrià)
Mas Gomà 1724 | cava | Les Cabanyes (Alt Penedès)
Massana Noya | vi i cava | Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)
Natursoy | conserves vegetals | Castellterçol (Vallès Oriental)
Peretó | fruita i verdura | L’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
Riera Giersen | cafè, té, cacau, fruita deshidratada i confitada | Rubí (Vallès Occidental)
Riet Vell | cereals i derivats | Amposta (Montsià)
Sat Varsella | carn i derivats | Bitem (Baix Ebre)
Solà Clàssic | vi | Bellmunt del Priorat (Priorat)
Vedella Ecològica de Trullàs |carn i derivats | Calders (Bages)
Vins Algars | vi | Batea (Terra Alta)
Viu Bé | carns | Folgueroles (Osona)
 
.- Per la part de l’oferta i la demanda:
 
Alimentos Biológicos Oleander | aliments biològics | Vinyols (Baix Camp)D
Aprodisca | fruita, verdura, horta, fruita seca, salses, oli d’oliva, conserves vegetals, melmelades | Montblanc (Conca de Barberà)
Carns de Confiança | carn i derivats, ous |Campdevànol (Ripollès)
Hort del Silenci | verdura i horta | Cervera (La Segarra)
Hotinofre Fruits | botigues ecològiques | Vilamalla (Alt Empordà)
Laboratorio Ordesa | Alimentació infantil | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
Vegetalia | seitan, tempe, tofu i altres productes ecològics |  Castellcir (Vallès Oriental)
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la intervenció de Miquel Molins.

Imatge de la intervenció de Miquel Molins.
JPG | 235

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined