Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el Pla INUNCAT per les pluges generalitzades previstes per demà

query_builder   23 juny 2014 20:11

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el Pla INUNCAT per les pluges generalitzades previstes per demà

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA, d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, ja que demà es poden produir pluges generalitzades a tot el territori català des de les 08.00 hores del matí.
 
El fenomen meteorològic advers previst anirà creixent d’intensitat amb el pas de les hores i, entre les 14.00 hores i les 20.00 hores serà especialment intens a les comarques del Ripollès, Bages, Berguedà i Osona. En aquest periode també serà intens a Val d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà, i a zones de les comarques següents: Noguera, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Occidental i Garrotxa. A partir de les 20.00 hores el fenomen anirà disminuïnt d'intensitat.
 
 
Amb tot, les acumulacions abundants de pluja es poden produir a tot el territori i es preveu que oscil·lin entre els 20 i els 50 l/m2 en 24 hores. Aquest llindar pot superar-se en comarques del Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i Catalunya Central.
 
Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i pedra. En moments de xàfec hi haurà ratxes fortes de vent.
 
Pel que fa a la conducció, cal que es segueixin les recomanacions del Servei Català de Trànsit.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana que s’extremin les precaucions.
  • També cal netejar embornals i desguassos per evitar inundacions de baixos, passos soterranis, terrasses i terrats.
  • Cal evitar apropar-se a rieres, rierols, torrenteres i rius a les zones on descarregui amb força ja que el seu cabal pot augmentar de forma sobtada.
  • Sobre tot, cal no aparcar vehicles en zones inundables. 
  • Si les tempestes van acompanyades de llamps, cal evitar exposar-se a camp obert, sota arbres o torres elèctriques i, a casa, evitar deixar finestres obertes que formin corrents d'aire.
 
Es comunica també que, a partir de les informacions facilitades per Endesa Generación, continuen les maniobres de La Torrassa (Embassament de la conca catalana de l’Ebre), que desembassa un cabal de 16 m3/s.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined