Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA, d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, ja que demà es poden produir pluges generalitzades a tot el territori català des de les 08.00 hores del matí.
 
El fenomen meteorològic advers previst anirà creixent d’intensitat amb el pas de les hores i, entre les 14.00 hores i les 20.00 hores serà especialment intens a les comarques del Ripollès, Bages, Berguedà i Osona. En aquest periode també serà intens a Val d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà, i a zones de les comarques següents: Noguera, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Occidental i Garrotxa. A partir de les 20.00 hores el fenomen anirà disminuïnt d'intensitat.
 
 
Amb tot, les acumulacions abundants de pluja es poden produir a tot el territori i es preveu que oscil·lin entre els 20 i els 50 l/m2 en 24 hores. Aquest llindar pot superar-se en comarques del Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i Catalunya Central.
 
Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i pedra. En moments de xàfec hi haurà ratxes fortes de vent.
 
Pel que fa a la conducció, cal que es segueixin les recomanacions del Servei Català de Trànsit.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana que s’extremin les precaucions.
  • També cal netejar embornals i desguassos per evitar inundacions de baixos, passos soterranis, terrasses i terrats.
  • Cal evitar apropar-se a rieres, rierols, torrenteres i rius a les zones on descarregui amb força ja que el seu cabal pot augmentar de forma sobtada.
  • Sobre tot, cal no aparcar vehicles en zones inundables. 
  • Si les tempestes van acompanyades de llamps, cal evitar exposar-se a camp obert, sota arbres o torres elèctriques i, a casa, evitar deixar finestres obertes que formin corrents d'aire.
 
Es comunica també que, a partir de les informacions facilitades per Endesa Generación, continuen les maniobres de La Torrassa (Embassament de la conca catalana de l’Ebre), que desembassa un cabal de 16 m3/s.