Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Pla INUNCAT un cop passat el gruix de l'episodi de pluges

query_builder   24 juny 2014 20:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Pla INUNCAT un cop passat el gruix de l'episodi de pluges

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat a les 20.15 h la fase d’ALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, que es va activar ahir, dia 23 de juny, per les pluges generalitzades previstes per avui a tot el territori català pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
Les principals incidències causades pel fenomen meteorològic advers són les següents:
 
S’ha hagut de tallar aquesta tarda la carretera BP-1121 (al punt kilomètric 11.5) que uneix Monistrol de Montserrat amb el monestir de Montserrat, fruit d’una esllavissada de terra deguda a la pluja acumulada. La Policia Local i Mossos d’Esquadra, junt amb tècnics de Carreteres de la Generalitat han treballat per obrir un pas alternatiu i finalment s’ha restablert el trànsit a les 19.00 h. A Monistrol de Montserrat han caigut 24 l/m2 en 30 minuts i s'ha produït un tall de llum elèctric que ja s’ha solucionat. Mentre durava el tall de la via BP 1121, el Servei Català de Trànsit ha indicat que l'accés al monestir es realitzés per les carreteres BP 1101 i BP 1103 a través de l’A2 a l’alçada del Bruc.
 
També hi ha hagut un tall puntual de la N-340 a l’alçada de Vila-seca per acumulació d’aigua a la calçada.
 
Les pluges han deixat registres acumulats significatius com són: Planoles (50 l/m2), 41 l/m2 a Lladurs, 35 l/m2al Cadí Nord, 35 l/m2 a Tarragona i 35 l/m2 a Monistrol de Montserrat.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès 42 trucades des d’aquest matí per 31 incidències provocades per les pluges. De les trucades, 21 han estat per despreniments, acumulació d’aigua i obstacles a les carreteres, mentre que la resta han estat per problemes amb el clavegueram, filtracions i acumulacions d’aigua en baixos d’edificis. La majoria de les trucades s’han realitzat a primera hora de la tarda. El període que n’ha acumulat més ha estat entre les 15.00 i les 16.00 h (18 trucades).
 
Per municipis, 7 trucades s’han realitzat des de Tarragona, 5 des del Bruc, 4 des de Collbató, 3 des de Roda de Berà, 3 des de Monistrol de Montserrat, 3 des de Bellvei, i des d’Esparreguera, Igualada, Olesa de Montserrat i Vilanova i la Geltrú, 2 en cada cas.
 
D’aquests avisos, 26 han estat derivats als Bombers de la Generalitat entre les 14 hores i fins a les 16 hores. Per demarcacions, a la Regió d’Emergències de Lleida s’han atès 2 serveis, i a les regions d’Emergències Centre, Tarragona i Metropolitana Sud s’han atès 8 avisos a cadascuna. La major part de les actuacions han estat causades per petites esllavissades i inundacions puntuals.
 
Les pluges es mantindran de forma més dèbil fins la matinada.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined