El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, va assistir ahir a l’acte de presentació de productes alimentaris d’Euskadi i Catalunya, a la Llotja de Mar de Barcelona. L’acte també va comptar amb l’assistència de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern Basc, Arantza Tapia.
Amb motiu de la celebració de la II Bandera Euskadi Basque Country, competició de traineres a les aigües de Barcelona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, ha col·laborat amb el Govern Basc en l’organització de la jornada gastronòmica “Euskadi-Catalunya: Fusió alimentària a Barcelona”.
Es va tractar d’una trobada professional on representants del sector agroalimentari d’Euskadi i de Catalunya van donar a conèixer els productes gastronòmics d’ambdues comunitats. D’altra banda, també va tenir lloc un showcooking amb la participació de dos cuiners estrella Michelin: Nandu Jubany per part catalana, i Pedro Subijana per part basca.
Empreses catalanes participants:
- Dama de Elaia, SL. Oli verge extra. Xerta
- Urdet, SL. Olis, bolets, escalivada, risotto. Sant Llorenç de Morunys
- Agrària del Vallès, SCCL. Mongeta del ganxet, cigró menut. Les Franqueses del Vallès
- Blai Peris, SL. Olives i salses. Bot
- Delicat Aliments, SL. Pa de pagès, carquinyolis, teules. L’Hospitalet de Llobregat
- Molí d’Oli Gasull, SL. Oli, vinagres, olives. Reus
- Helga Harbig Cerezo. Vi i oli. Rasquera
- Bonans, SCP. Most ecològic, vi, escumós. Piera
- Bodega El Grial, SL. Vi. El Perelló
- Cooperativa Sant Isidre. Oli verge extra. Juncosa
- Olis Solé, SL. Oli verge extra. Mont-roig del Camp
- Mas Bertran Viticultors, SL. Vi i cava. Sant Martí Sarroca
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1