62 persones grans en representació de la demarcació podran participar el 8 d’octubre a l’acte central del congrés que tindrà lloc a Món Sant Benet
L’Auditori Josep Irla de Girona ha acollit avui una sessió preparatòria del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran amb els delegats i els consells consultius de la gent gran de la demarcació. L’objectiu ha estat promoure la participació a l’entorn d’aquest congrés que celebrarà l’acte principal el proper 8 d’octubre a Món Sant Benet.
La trobada s’ha adreçat a totes les institucions, entitats del col·lectiu i persones grans en general per tal de facilitar la informació i el debat al voltant del congrés. La cita també ha permès establir lligams entre els delegats designats a les comarques gironines amb la voluntat de promoure el treball en equip i l’intercanvi d’opinions. També s’ha fet un reconeixement explícit al paper dels consells consultius de la gent gran de cada comarca.
En els darrers mesos fins a 62 persones grans de tota la demarcació han estat designades com a delegades i suplents al congrés a través de desenes d’actes precongressuals que s’han celebrat arreu del territori. Els participants podran intervenir en el debat de les ponències, les conclusions i la redacció del manifest final durant l’acte central previst a la tardor.
En el transcurs de la sessió d’avui s’han posat en comú les esmenes que s’han fet des de Girona a les dues ponències del congrés, inicialment plantejades pel Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya (CGGC). La primera proposta duu per títol “La Catalunya del futur” i la segona “Persona, societat i benestar”.
La trobada ha comptat amb les intervencions de la secretària de Família, Dolors Gordi, i la directora territorial de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, entre d’altres.
Junts podem!
El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran és una iniciativa del CGGC i el Departament de Benestar Social i Família que s’organitza cada quatre anys i que enguany duu per lema “Junts podem!”. La finalitat és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.
El congrés serveix per obrir el debat social, així com per perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta als reptes a curt i mitjà termini de la gent gran. Les seves deliberacions marcaran l'agenda política sectorial durant els propers quatre anys, fins a la celebració del següent congrés.
S’han previst tres fases: precongressual, congressual i poscongressual. La primera, en la qual s’emmarca la sessió d’avui, inclou desenes d’accions informatives arreu del país adreçades al màxim nombre de gent gran i persones interessades.
La segona fase consistirà en l’acte central de la propera tardor, on es preveu la participació d’unes 600 persones. La majoria seran 471 delegats de tot Catalunya designats durant la primera fase del congrés. Finalment, l’organització ha planificat una última fase concebuda per donar a conèixer els resultats del congrés i que es manté activa al llarg del temps per fer seguiment dels acords adoptats.