El conseller Pelegrí durant la visita a la Cooperativa La Fageda aquesta tarda
El conseller Pelegrí durant la visita a la Cooperativa La Fageda aquesta tarda
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Medi Natural i Biodiversitat o del director dels Serveis Territorials a Girona, Vicenç Estanyol, ha visitat avui les instal·lacions de la Cooperativa La Fageda, a Santa Pau (Garrotxa).
 
Pelegrí ha volgut conèixer de primera mà les instal·lacions i els processos de producció d’aquesta cooperativa que dóna feina a 163 persones amb certificat de discapacitat i a 124 professionals dedicada a la producció de postres làcties. Aquests productes es comercialitzen a través de 1.600 punts de venda, en les principals empreses de distribució i en les institucions hospitalàries. La Fageda s'ha convertit en el tercer fabricant de iogurts de Catalunya. El conseller ha valorat la gran tasca que desenvolupa la cooperativa en la integració sociolaboral de les persones que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. “Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i s’ha creat un projecte econòmicament viable, respectuós amb les persones, els animals i el medi ambient”, ha volgut deixar clar Pelegrí.
 
El conseller també ha aprofitat per recordar l’estreta  relació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que depèn del Departament d’Agricultura,  amb la Cooperativa La Fageda, ja que han crescut paral·lelament i han col·laborat estretament en moltes tasques. Pelegrí ha explicat que això fa que per a molta gent les dues “marques” ara estiguin estretament associades. De fet els mateixos responsables de La Fageda diuen sovint que la seva entitat no seria el que és si no estigués situada en el parc natural. A més, la Cooperativa està acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, amb la qual cosa actua també com a punt d’informació del parc. Així, el conseller  ha explicat que aquest “ és un clar exemple de sinergies, de manera de fer i sobretot de sumar,  de veure els espais naturals protegits també com una oportunitat i no com una limitació del territori”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Pelegrí durant la visita a la Cooperativa La Fageda aquesta tarda

El conseller Pelegrí durant la visita a la Cooperativa La Fageda aquesta tarda
JPG | 676