Des d’aquest 2 de juliol i durant tres setmanes, interns en règim de semillibertat de les colles exteriors del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es fan càrrec del desmuntatge i trasllat de part dels equipaments de la vella presó cap al nou Centre Penitenciari Puig de les Basses
 
Després que el Centre Penitenciari de Figueres tanqués les seves portes com a equipament penitenciari el passat 26 de juny, ara cal buidar-lo de mobiliari. Aquesta tasca recaurà en un grup d’interns de les colles de serveis exteriors de l’empresa pública del Departament de Justícia CIRE, dedicada a la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu.
 
Durant prop de tres setmanes i organitzades en tres colles, 18 persones en règim de semillibertat s’ocuparan de desmuntar el mobiliari i buidar els diferents espais de la vella presó de Figueres: les oficines d’administració i gerència (taules, cadires, arxius...), les cel·les (llits), les aules de formació, la cafeteria i el magatzem. El mobiliari que es desmunti s’enviarà tant al centre de nova construcció Puig de les Basses com a la presó de Girona, que es reconvertirà en Centre Obert.
 
Prèviament, per fer aquesta feina els interns han rebut una formació complementària al programa formatiu que duen a terme.
 
Els serveis exteriors del CIRE
 
Els serveis exteriors del CIRE són colles d’interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en àmbits com el manteniment urbà, la neteja forestal, els trasllats o les reformes, amb vista a l’adquisició d’hàbits que els ajudin a multiplicar les seves possibilitats de reinserció. 
 
 
NOTA: Aquells mitjans que vulguin podran participar en una de les jornades de treball de buidatge de l’antic Centre Penitenciari de Figueres. Per a això, hauran d’enviar un correu electrònic a premsa.dj@gencat.cat  amb la seva petició.