.

Gordó: "Els jutges heu d'opinar amb esperit crític perquè la vostra obligació és fer-vos escoltar per tal de millorar el poder judicial i l'Administració de justícia"

query_builder   2 juliol 2014 19:12

event_note Nota de premsa

Gordó: "Els jutges heu d'opinar amb esperit crític perquè la vostra obligació és fer-vos escoltar per tal de millorar el poder judicial i l'Administració de justícia"

  • El conseller de Justícia ha demanat als nous jutges destinats a Catalunya que, contràriament al que es planteja en la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, siguin crítics per tal de millorar la justícia i, així, beneficiar els ciutadans

 

  • Germà Gordó ha donat la benvinguda aquesta tarda a la 64a promoció de professionals destinats a la plantilla judicial catalana i els ha anunciat que el Govern de la Generalitat ha reclamat 70 jutges més per a Catalunya
 
El conseller Gordó, durant la recepció als nous jutges destinats a Catalunya
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha rebut avui els nous jutges i jutgesses destinats a Catalunya pertanyents a la 64a promoció de l’Escola Judicial i els ha remarcat que “els  jutges heu d’opinar amb esperit crític perquè la vostra obligació és fer-vos escoltar  per tal de millorar el poder judicial i l’Administració de justícia per beneficiar els ciutadans”.
 
En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat en desacord amb la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, on es vol limitar l’opinió dels membres del poder judicial, i ha dit: “és la vostra obligació opinar amb crítica constructiva de qualsevol dels altres poders. També d’aquells poders que no són tan evidents com l’executiu i el legislatiu”.
 
En el seu discurs als 27 jutges que enguany s’han incorporat a la plantilla judicial de Catalunya, Gordó també ha remarcat que a Catalunya falten 70 jutges per poder equiparar la mitjana catalana a l’espanyola, i ha afegit: “Vaig més enllà. Per situar-nos en xifres dels països europeus més avançats, necessitem 200 jutges i magistrats més.” Sobre aquesta qüestió, el titular de Justícia s’ha compromès a posar tots els recursos humans i materials necessaris als nous jutjats i ha posat com a exemple el jutjat de reforç que es va crear a Mataró per poder fer front als litigis sobre preferents i altres productes bancaris de risc.
 
Gordó ha felicitat els nous professionals “per haver assolit una responsabilitat tan important per a una societat i un país, com és la d’administrar justícia”. Així mateix, els ha encoratjat a treballar per millorar la visió i les expectatives de la ciutadania respecte a la justícia.
 
Durant l’acte, el titular de Justícia ha destacat especialment els recursos posats en marxa pel Departament per modernitzar l’Administració de justícia, com l’expedient judicial electrònic, implantant amb èxit als 58 jutjats de primera instància de Barcelona, i la implementació de l’oficina judicial, que “esdevindrà la transformació de l’Administració de justícia a Catalunya”.
 
La recepció ha tingut lloc a l’edifici del Casal Sant Jordi, seu del Departament de Justícia. A l’acte, hi han assistit la directora de l’Escola Judicial, Gemma Espinosa, i el director general de Modernització de l’Administració de Justícia, Francesc Xavier Fabregat.
 
La 64a promoció de l’Escola Judicial va dur a terme el jurament del seu càrrec fa uns dies i els seus integrants ja treballen als diversos òrgans judicials de primera instància i instrucció de Catalunya on han estat destinats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined