Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat en la inauguració de la Jornada 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant: reptes per a Catalunya i avaluació d’impacte en la infància, juntament amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, i el coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya, Paco Estellés.
 
Neus Munté ha afirmat que “cal tenir en compte l’impacte que té en la infància qualsevol nova normativa com a instrument per fer efectiu l’interès superior de l’infant i fer un salt qualitatiu en l’acompliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant a Catalunya”. “L’objectiu d’aquesta mesura”, ha afirmat, “no és altre que anar incorporant la perspectiva d’infància en la diversitat de polítiques i normatives i no només en aquelles directament vinculades als infants i adolescents, com recull el Pacte per a la infància a Catalunya”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha recordat que aquesta avaluació encaixa perfectament amb les orientacions de la Comissió Europea, que en la Guia per a l’Avaluació d’Impacte de 2009 recomana una avaluació econòmica i social. Aquest document, concretament, proposa tenir en compte l’impacte en la protecció de la família i dels infants en el camp econòmic; i, en el camp social, demana avaluar l’impacte en els drets dels infants, en la inclusió social i en la protecció de la infància. “Aquest pot ser el punt de partida per integrar l’avaluació d’impacte dels drets dels infants”, ha assegurat.
 
Neus Munté també ha desitjat que durant aquesta Jornada “es posin sobre la taula moltes propostes i recomanacions, ja siguin de l’àmbit acadèmic o de testimonis d’altres països, i entre tots puguem recollir-les, estudiar-les, avaluar-ne l’impacte que tindrien si les apliquéssim a Catalunya i estudiar-ne la seva viabilitat. Perquè aquest Govern s’ha mostrat sempre obert als màxims consensos en les polítiques d’infància”.
 
La jornada ha estat organitzada per la Taula Nacional de la Infància de Catalunya (integrada per la Generalitat de Catalunya i el món local), la  Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector, i UNICEF. Ha estat adreçada a diputats, responsables i tècnics de les institucions públiques catalanes, entitats socials i professionals i ciutadans que treballen per i amb la infància.
 
La Jornada té un doble objectiu: per un costat, contribuir a la reflexió sobre els principals reptes en matèria d’infància a Catalunya per tal de situar els infants en l'agenda política i social, des d'una perspectiva de drets. Per l'altre costat, impulsar l'avaluació d’impacte en la infància a Catalunya com a instrument per avançar en l'acompliment dels drets dels infants, a partir del coneixement d'experiències internacionals en altres contextos europeus com són Noruega, Gales i Flandes.
 
Durant la jornada intervindran ponents de referència internacional com Jorge Cardona, membre del Comitè de Drets de l’Infant de les Nacions Unides; Anne Lindboe, Ombudsman dels Infants a Noruega; Elin Gwynedd, responsable d’apoderament dels infants del Govern de Gales, i Ellen Desmet, professora i investigadora sobre drets dels infants del Centre de Drets Humans de Flandes.

2  

Imatges

La consellera de Benestar Social i Família, durant la seva intervenció

La consellera de Benestar Social i Família, durant la seva intervenció 2234

Imatge de la inauguració de la Jornada

Imatge de la inauguració de la Jornada 2353