El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha registrat un accident mortal amb dos morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 4 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 6 de juny.
 
El sinistre va succeir ahir dissabte al migdia a la TV-7222 (cruïlla C-14z) a l’altura d’Alcover (Alt Camp). Per causes que encara s’estan investigant, van col·lidir un autocar de la línia regular Reus-Montblanc amb passatge i un turisme. Com a conseqüència del sinistre, els dos ocupants del cotxe, Francisco M. J., de 81 anys i Rosa P. G., de 82 anys, ambdós veïns de Barcelona, van morir. El conductor de l’autocar va ser traslladat a l’hospital Pius de Valls en estat ‘menys greu’. A més, els tres passatgers que anaven en aquest vehicle van resultar ferits lleus: dos van ser donats d’alta in situ i l’altre va ser traslladat al centre hospitalari de la capital de l’Alt Camp.
 
D’altra banda, pel que fa a l’operació tornada del cap de setmana, aquesta tarda les vies més transitades són la N-340 al Vendrell, la C-31 a Vilanova i la Geltrú, la B-20/C-32 a Sant Boi de Llobregat, la C-32 a Mataró i Masnou, i  l’AP-7 entre Sant Celoni i Hostalric i a la Roca del Vallès. També hi ha mobilitat elevada a la C-31 a Santa Cristina d’Aro i a la GI-682 a Blanes.
 
Convé destacar que per minimitzar les complicacions viàries durant el retorn d’avui diumenge a la tarda, s’han instal·lat diverses mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i entre Vilafranca del Penedès i Martorell, a la C-32 a Vilassar, Arenys de Mar i Castelldefels, a la C-31 a Castell-Platja d’Aro i a la C-65 a Cassà de la Selva. A més, el carril bus-VAO de la C-58 s’ha obert a tots els vehicles, independentment del nombre d’ocupants, d’entrada a Barcelona.
 
Ahir dissabte, les afectacions viàries més rellevant van ser:
 
  • A la GI-600 a Tordera, on hi va haver un accident entre un turisme i una motocicleta i el conductor del vehicle de dues rodes va quedar ferit de gravetat. La via va estar talada en sentit sud
  • Un camió bolcat va tallar un carril de l’autovia A-2 a Lleida en direcció Barcelona
  • Es va haver de circular a través de pas alternatiu a la BV-2421 a Palma de Cervelló per una col·lisió frontal entre dos turismes amb un ferit greu
  • Un camió avariat va restringir un carril de la C-17 a l’Ametlla del Vallès cap a Barcelona

 

Al llarg del matí, les vies amb més mobilitat van ser les que accedeixen a les zones de costa com la N-340 al Vendrell, la C-32 a Mataró, la C-32 i C-31 cap a Sitges i la C-31 i C-65 a Platja d’Aro, a més de l’AP-7 a Maçanet de la Selva i la Roca del Vallès. Convé destacar que amb motiu del festival Canet Rock i amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries es va tallar la sortida 113 de la C-32 a Canet de Mar en sentit nord.

 
 
Cal tenir en compte que Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses fins demà, sobretot a la Catalunya Central. Davant d’això, l’SCT recomana als usuaris que circulin amb aquesta inclemència meteorològica que segueixen aquests consells per tal d’evitar accidents:
 
  • Reduir la velocitat atès que l’aigua a l’asfalt i la reducció de la visibilitat augmenten el risc de perdre el control del vehicle
  • Augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada.
  • En cas de patir hidroplanatge: no s'ha de frenar ni accelerar
  • Frenar i maniobrar amb suavitat per no bloquejar les rodes
  • En cas d'haver de travessar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l'eficàcia dels frens.

1  

Fitxers adjunts

 NOTA DE PREMSA PDF

NOTA DE PREMSA PDF
PDF | 92