Aquest matí, a les 10.00 hores, la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior i l’Ajuntament de Gavà han signat un conveni de col·laboració per a la cessió d’uns terrenys propers al parc de Bombers de Gavà.
 
L’objectiu del conveni és formalitzar la col·laboració per tal que el personal del Cos de Bombers de la Generalitat pugui realitzar actuacions formatives, gratuïtament, amb caràcter puntual i esporàdic, en unes parcel·les de titularitat municipal.
 
Ramon Parés, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, i l’Il·lma. Raquel Sánchez, alcaldessa de l’ajuntament de Gavà, han estat acompanyats pel sotsdirector general operatiu del Cos de Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova; el tinent d’alcalde de Governació, Via Pública, Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, José Obispo; el cap de Regió d’Emegències Metropolitana Sud, Joan Rovira; i el cap de parc de Gavà, Miquel Àngel Acero; entre d’altres.
 
Els terrenys cedits per l’ajuntament seran destinats a dues activitats principals en la formació dels membres del Cos de Bombers: en cartografia i orientació i en incendis forestals. Per a la formació en cartografia i orientació, es disposarà d’un circuit permanent que permetrà l’aplicació de criteris bàsics i avançats d’orientació, lectura de mapes i navegació instrumentalitzada. Pel que fa a la formació en incendis forestals, es disposarà de diversos escenaris de pràctiques per a la realització de diferents tipus de maniobres d’extinció: instal·lacions d’extinció, d’autoprotecció i d’aspiració, línies de defensa amb eines manuals i mecàniques, maniobres aerotransportades i ús tècnic del foc, etc.
 
Cerdanyola del Vallès, 7 de juliol de 2014
13.36 hores

1  

Imatges

Signatura conveni amb Ajuntament Gavà

Signatura conveni amb Ajuntament Gavà 2687