Protecció Civil de la Generalitat baixa a Prealerta el pla INUNCAT per la millora en la situació meteorològica

query_builder   7 juliol 2014 19:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat baixa a Prealerta el pla INUNCAT per la millora en la situació meteorològica

  • Tot i baixar el pla INUNCAT a Prealerta es recomana precaució per què encara es poden donar tempestes locals intenses al Pirineu central i l’àrea metropolitana de Barcelona
  • Les tempestes seran de ràpida evolució i no es preveu que deixin acumulats importants
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) rebaixa a fase de PreAlerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la millora en les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic i per la disminució de les afectacions al territori.
 
Per la propera franja horària de 20h a 02h de la matinada es redueixen les probabilitats de superació del llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, tot i que encara hi ha força comarques afectades per precipitacions, especialment les del NE de Catalunya.
 
Tot i baixar el pla INUNCAT a Prealerta es recomana precaució per què encara es poden donar tempestes locals intenses al Pirineu central i l’àrea metropolitana de Barcelona. Les tempestes seran de ràpida evolució i no es preveu que deixin acumulats importants. Des de Protecció Civil es demana extremar la precaució en zones properes a rius, rieres, guals, soterranis i zones inundables.
 
 
Durant l’episodi de pluges s’han produït les següents superacions de llindar:
  • Organyà 22.7 l/m2 en 30 min
  • Guardiola de Berguedà 24,6 l/m2 en 30 min
  • Oliola -Noguera 25.2 l/m2 en 30 min
  • Torredembarra: 23.5 l/m2 en 30 min
 
Màxims acumulats:
  • Organyà: 71,7 l/m2
  • Torredembarra: 60,5 l/m2
  • Guardiola de Berguedà: 53,6 l/m2
  • El Vendrell: 52,8 l/m2
 
Incidències destacades
 
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut des de la matinada (00.00h) i fins a les 19.00 hores un total de 123 trucades. Per comarques destaquen les 20 trucades al Vallès occidental, 16 al Barcelonès, 11 al tarragonès, 11 al Baix Penedès, 10 al Garraf,  8 al Vallès Oriental, 7 a osona, 7 al Bages, 5 a l’Alt Empordà i 5 a l’Anoia. Per municipis 13 a Barcelona, 9 al vendrell, 7 a Sant Vicenç de Torelló, 6 a Sant Fruitós de Bages, 6 a Terrassa, 5 a Sabadell, 4 a Creixell, 4 a Vilanova i la Geltrú, 4 a Torredembarra i  4 a Siurana.
Durant l’episodi de pluges, els Bombers de la Generalitat han realitzat 37 actuacions per atendre problemes relacionats amb inundacions, sanejaments a façanes, retirada d’arbres o altres elements de la via pública, així com també neteges de calçada.
 
La majoria han estat centrades durant les primeres hores d’aquest matí a diferents municipis de la franja litoral de Tarragona i Barcelona.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions<http://www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
Si conduïu amb pluja extremeu les precaucions, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Tingueu en compte els consells de conducció amb condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit: http://bit.ly/1l4O9vN<http://bit.ly/1l4O9vN
 
undefined
undefined
undefined
undefined