El president Mas, amb els gegants del Tricentenari

President Mas: "La millor manera com es pot expressar un poble és amb cultura i democràcia"

query_builder   7 juliol 2014 20:00

event_note Nota de premsa

President Mas: "La millor manera com es pot expressar un poble és amb cultura i democràcia"

·         El cap de l’Executiu ha apadrinat els gegants del Tricentenari, en un acte en què s’ha presentat públicament la geganta, Agustina d’Urríes
El president Mas, amb els gegants del Tricentenari
El president Mas, amb els gegants del Tricentenari
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquesta tarda que “la millor manera com es pot expressar un poble és amb cultura i democràcia, que vol dir amb diàleg, tolerància i esperit constructiu”. Artur Mas s’ha mostrat convençut que si Catalunya s’expressa sempre “de manera gràfica, senzilla i entenedora” amb aquesta doble òptica, “molts dels que ens observen des de fora ens entendran molt millor i, a més, ens ajudaran d’una forma o altra perquè puguem seguir el nostre camí”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta aposta per la cultura i la democràcia durant l’acte en què ha apadrinat els gegants del Tricentenari, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Els gegants, creats per la Colla Gegantera de Nou Barris, representen Josep Galceran de Pinós i Agustina d’Urríes, marquesos de Santa Maria de Barberà. El gegant es va presentar el setembre de l’any passat i la geganta ha estat presentada públicament en aquest acte.
 
Durant el seu discurs, el president Mas ha aprofitat per demanar al Govern central que “s’inspiri més en la tradició amable i gentil dels gegants” i ha insistit que des de Catalunya es facin les coses sempre “de manera molt positiva i constructiva”.
 
El cap del Govern ha agraït a la Colla Gegantera de Nou Barris la “sensibilitat” de presentar al Palau de la Generalitat els gegants del Tricentenari, que, ha dit, ajuden a explicar de manera didàctica la història del país. En aquest sentit, ha dit que “si Catalunya, després de molts segles d’història, ha arribat fins aquí és sobretot perquè la nostra societat des de fa molt de temps, però també recentment, no ha oblidat mai la base de la seva cultura”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha comparat la càrrega que representa portar un gegant amb les circumstàncies que hi ha al país i ha dit que “poden semblar una càrrega feixuga, però li hem de donar la gràcia del ball dels gegants”. Artur Mas ha afegit que “això no és fàcil, però una bona part del que està fent la societat catalana en aquest moment és expressar-se de manera àgil, correcta i positiva”, com fan les colles geganteres.
 
En acabar l’apadrinament els geganters de Nou Barris han fet ballar els gegants al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat i, a continuació, han sortit en cercavila per la plaça de Sant Jaume fins al Fossar de les Moreres. En l’acte també hi ha intervingut el president i el secretari de la Colla Gegantera de Nou Barris, Àlex Muñoz i Edgar Collado, respectivament.  

2  

Imatges

Ball de gegants

Ball de gegants 899

Acte apadrinament

Acte apadrinament 944

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined