Protecció Civil de la Generalitat: finalització de la Prealerta del Pla INUNCAT i balanç de les incidències pel darrer episodi de pluges

query_builder   8 juliol 2014 08:51

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: finalització de la Prealerta del Pla INUNCAT i balanç de les incidències pel darrer episodi de pluges

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha donat per finalitzada la fase de PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop passat l’episodi de pluges intenses, sense que s’hagin produït incidents greus tot i l’important nombre de trucades al telèfon d’emergències 112.
 
 
D’acord amb les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges han deixat registres acumulats significatius com són (l/m2): Organyà (71,7), Torredembarra (60,5), Guardiola de Berguedà (53,6) i el Vendrell (52,8). Les intensitats també van ser importants superant el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts a molts punts com ara Torredembarra (23,5), Guardiola de Berguedà (24,6) o Organyà (22,7)
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès 238 trucades en les pràcticament 24 hores de l’episodi de tempestes des de la matinada de dilluns 7 de juliol, que han generat 157 expedients corresponents a incidències provocades per les pluges. Al voltant del 72% de les trucades han estat per inundacions i incidències de trànsit. 63 de les trucades han estat per acumulació d’aigua i inundació de baixos, despreniments i problemes amb el clavegueram i 71 per col·lisions de vehicles i caigudes de motocicleta. Entre les 20.30 i les 21.00 hores d’ahir va haver un repunt de trucades (48) en motiu del front de tempestes que va afectar al Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès principalment.
 
Per comarques, en tot l’episodi 60 trucades es van fer des del Vallès Occidental, 55 des del Barcelonès, 18 des del Garraf, 13 amb origen al Vallès Oriental, 13 des del Baix Llobregat i des del Tarragonès i del Baix Penedès, 12 en cada cas. Per municipis, des de Barcelona es van fer 29 trucades, 19 des de Badalona, 12 des de Badia del Vallès i 11 des de Sitges. Per contra, a primera hora del matí de dilluns les trucades i incidències es van concentrar al litoral del Tarragonès i del Baix Penedès així com a les comarques de la Catalunya Central, sobretot Osona.
 
D’aquests avisos al 112 a última hora de la tarda d’ahir, una quarantena van suposar sortides dels Bombers de la Generalitat entre les 19.00 hores d’ahir i la 1.00 d’aquesta matinada. Els avisos, que han afectat sobretot, diferents punts de la demarcació de Barcelona, han estat per resoldre problemes per acumulació d’aigua en baixos, garatges i a la via pública, per fer sanejaments i per retirar algun arbre i alguna branca que o bé havien caigut o bé perillaven de caure. Cap servei destacat.
undefined
undefined
undefined
undefined