El nou PDR contempla un important increment d'ajut a les races autòctones

query_builder   8 juliol 2014 11:01

event_note Nota de premsa

El nou PDR contempla un important increment d'ajut a les races autòctones

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) està ultimant el document del nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) que presentarà durant aquest mes a la Comissió Europea (CE).
 
Entre moltes altres mesures, el DAAM manté els ajuts agroambientals a la conservació i millora de races autòctones amb l’objectiu de mantenir la variabilitat genètica de les poblacions ramaderes catalanes i preservar de la desaparició aquelles races que formen part del patrimoni genètic i cultural del territori.
 
Amb aquesta mesura es compensarà les despeses de manteniment dels animals per a la realització dels programes de millora i conservació de les diferents espècies en perill d’extinció, així com per l’escàs rendiment productiu.
 
 
En el nou període es realitza un important esforç per a recuperar la importància d´aquestes races que tant important funció estan fent tant a nivell econòmic com mediambiental.
 
Així, amb la contribució dels ajuts directes per cap de bestiar conjuntament amb els ajuts acoblats que hi haurà en el present període  especialment per al sector oví i cabrum i també per al vedell d´engreix, es pot afirmar que totes les races sortiran amb uns imports assignats per cap superiors al període anterior.
 
Aquest increment serà especialment significatiu per al cavall pirinenc i la raça bruna, ja que per a totes dues, en el document de treball encara provisional, es preveu uns imports de partida superiors en un 80% al període anterior.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 291

undefined
undefined
undefined
undefined