Dimecres, 9 de juliol de 2014. La Generalitat de Catalunya, després de parlar amb les organitzacions agràries i sindicats agraris, calcula que el mes de juliol es deixaran de fer entre 150 i 250 contractes de temporada de recollida de la fruita com a conseqüència de les últimes pedregades caigudes a la demarcació de Lleida.
 
Fins el mes de juny, s’havien registrat 4.112 contractes, una quantitat que supera els 3.205 que s’havien fins el mateix mes de l’any passat ja que la collita d’enguany s’havia avançat.
 
Durant els primers 22 dies de la campanya agrària, han caigut 10 pedregades  a Catalunya, el que ha provocat pèrdues que podrien arribar fins al 30% en alguna de les 10 cooperatives de fruita afectades.
 
En concret, la pedregada del passat 2 de juliol va afectar 3.500 hectàrees, i en determinades zones va malmetre entre el 80 i el 100% de la producció de fruita dolça, principalment, préssec, nectarina i paraguaià.
 
Els municipis afectats per aquesta pedregada van ser Torres de Segre, Sunyer, Granja d’Escarp, Seròs, Massalcoreig, Aitona i Sudanell.