ARTESANIA

The CraftRoom obre divendres al Born Centre Cultural la seva tercera edició amb més d'un centenar d'empreses d'artesania

query_builder   9 juliol 2014 15:28

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

The CraftRoom obre divendres al Born Centre Cultural la seva tercera edició amb més d'un centenar d'empreses d'artesania

·         El Saló d’artesania, d’accés gratuït, acull una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
 
·         The CraftRoom acull també La Llotja de Negocis, destinada a promocionar la interacció de l’artesania amb altres sectors productius i creatius, i l’espai Futur Excel·lent, que té l’objectiu d’apropar el nou talent dels alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya al mercat laboral, presentant els seus projectes finals a empreses, professionals i públic en general.
 
·         El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, inaugurarà el saló de referència de l’artesania catalana aquest divendres a les 19.45 hores.


El saló The CraftRoom, la principal mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans, obre aquest divendres 11 de juliol la seva tercera edició, que fins al proper diumenge reunirà un total de 108 d’expositors a El Born, Centre Cultural. A més d’esdevenir un gran espai de contacte entre artesans i el públic, el saló promociona la interacció de l’artesania amb altres sectors productius i creatius amb l’espai La Llotja de Negocis, i apropa el nou talent al mercat laboral a través de Futur Excel·lent. El Saló, d’accés gratuït, obrirà al gran públic aquest divendres 11 de juliol i fins diumenge 13, amb horaris des de les 11.00 hores i fins les 22.00 hores.
 
The CraftRoom, posarà també el punt i final a la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, per promocionar el sector. The CraftRoom és una iniciativa impulsada pel CCAM, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, realitzarà una visita inaugural  al saló de referència de l’artesania catalana aquest divendres a les 19.45 hores.


108 empreses artesanes

The CraftRoom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i comptarà amb la presència de gairebé vuitanta empreses i entitats de diferents sectors i oficis d’arreu del territori: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres. Escoles d’Arts i Disseny, museus, galeries, associacions i gremis sectorials i territorials, administracions locals i comarcals, proveïdors de matèries primeres i serveis, i organismes de promoció mostraran la seva oferta vinculada a l’artesania.
 
El saló compta amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i enguany amb Itàlia com a país convidat. L’artesania italiana  que comptarà amb un estand propi i amb la participació del Centre d’Artesania de la Toscana, presentaran els projectes d’artesania contemporània i de col·laboració entre artesania i disseny que estan treballant i faran venda d’una selecció d’aquests productes.
 
Futur Excel·lent: formació i talent creatiu

Futur Excel·lent és un espai de The CraftRoom on els alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya que han tret un excel·lent en el seu projecte de final de curs el mostraran a empreses, professionals i públic general. L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral. Enguany hi prendran part 33 projectes excel·lents procedents de 7 escoles d’arreu de Catalunya.
 
Durant el saló, a més, es podrà visualitzar, entre d’altres, la col·lecció d’audiovisuals editada pel CCAM de la trilogia Objecte / Subjecte / Espai, al voltant de l’artesania a Catalunya vista des d’una perspectiva contemporània, per obrir el debat sobre el futur del sector.
 
Llotja de Negocis

També acull la llotja de negocis on empreses artesanes de diferents sectors creatius i productius, que treballen en projectes professionals especialitzats, mostren les aplicacions dels oficis artesans en els seus àmbits a professionals d’altres sectors creatius. Hi participen enguany Kima Guitart, Cerabella, Pontdequerós, Orgues Blancafort i Tot Vidre Gibernau.
 
Activitats i demostracions

Dins l’espai que la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) té a The CraftRoom, s’organitzaran diferents activitats, com demostracions, projeccions d’audiovisuals i les històries artesanes, on alguns expositors explicaran el seu projecte vital i professional. 
 
Off Setmana de la Artesania de Catalunya

Podreu trobar tota la informació sobre totes les activitats artesanes que es duen a terme arreu de Catalunya durant la realització de la Setmana d’Artesania de Catalunya a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM  (www.ccam.cat).
 
El Born, Centre Cultural

En aquesta edició, The CraftRoom se celebra a El Born, Centre Cultural,  que acollirà el saló i la seva oferta tant en l’exterior com en l’interior de l’espai cultural.  The CraftRoom s’instal·larà durant tres dies al Born, recuperant l’essència artesanal del barri, on històricament es concentraven els petits artesans de Barcelona i on es reunien els gremis de tots els oficis, comerços, botiguers i mercaders.
 

1  

Fitxers adjunts

Programa de The CraftRoom

Programa de The CraftRoom
PDF | 229

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined