Sessió de control

President Mas: "Brussel·les té més sentit comú i ens ha ajudat perquè el corredor mediterrani sortís bé, si no s'hauria fet per qualsevol altre lloc"

query_builder   10 juliol 2014 17:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "Brussel·les té més sentit comú i ens ha ajudat perquè el corredor mediterrani sortís bé, si no s'hauria fet per qualsevol altre lloc"

  • Artur Mas es mostra esperançat que “el Govern central ens deixi conèixer l’opinió del poble de Catalunya sobre el seu futur com a país, com a societat i com a nació, i no s’hi fiqui”
  • En la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu confirma haver demanat entrevistar-se amb el president espanyol i assegura que “si hi ha ganes que ens veiem, només cal que em convoqui”
Sessió de control
El president Mas en un moment de la seva intervenció al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat la seva intervenció a la sessió de control al Parlament per posar en relleu la cooperació que hi ha hagut entre Catalunya, el País Valencià, Balears i Múrcia, per tal de tirar endavant el corredor ferroviari del mediterrani i la defensa que, durant els darrers anys, s’ha fet d’aquest projecte. Amb tot, ha subratllat d’una manera especial la contribució que ha fet Europa en aquest sentit, ja que, “si arribem a dependre de les autoritats centrals de l’Estat espanyol, probablement el corredor s’hauria fet per un altre lloc, però no pel Mediterrani”, tot i estar planificat des de fa temps per escrit. “A Brussel·les tenen més sentit comú i van comprendre que l’exportació espanyola i el trànsit passen fonamentalment pel Mediterrani”, ha reblat Mas.
 
En aquesta mateixa línia, el president s’ha mostrat esperançat que es compleixin els calendaris fixats per a l’execució d’aquesta infraestructura i ha recordat que “ara sí que depenen del Govern central”. Així, a tall d’exemple, ha recordat que fa un any que estan adjudicades les obres per a la connexió entre el Port de Tarragona i Castellbisbal, però encara no han començat.
 
Pel president, es tracta de “reforçar la seva base industrial de Catalunya en un moment què sembla que s’albira la reactivació econòmica”. I, en aquest punt, ha situat les infraestructures com el corredor ferroviari del mediterrani, haver recuperat el lideratge firal a nivell del sud d’Europa, l’estratègia per captar fons europeus amb finalitat innovadora i tecnològica per a regions amb potencial de creixement com Catalunya, o l’FP dual, com a elements que ens poden portar a assimilar-nos amb les economies més avançades de la Unió Europea.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat també que Catalunya disposa d’una estratègia definida “al servei de la competitivitat, de la indústria del país, de la seva internacionalització i del seu gran objectiu, que és la recuperació de la feina”. 
 
En la mateixa sessió de control del Parlament, Artur Mas ha confirmat haver demanat entrevistar-se amb el president espanyol i ha assegurat que, “si hi ha ganes que ens veiem, jo estic totalment a disposició, com he dit sempre, només cal que em convoquin”.
 
El cap de l’Executiu ha lamentat no haver obtingut cap resposta del Govern central, fet que el porta a “tenir la impressió que no em volen veure”, i s’ha mostrat convençut que, si fos ell qui convoqués el mandatari espanyol, “no vindria”.
 
En la mateixa resposta a la líder del PP català, Alícia Sánchez Camacho, el president ha negat tenir un pla B a la consulta i ha demanat al Govern central que “no interfereixi” quan es convoqui. “Que no s’hi fiquin, que ens deixin fer, que deixin conèixer l’opinió del poble de Catalunya sobre el seu futur com a país, com a societat i com a nació”, ha afirmat el president, al temps que ha lamentat que el Govern central “no vol saber què en pensem”.

1  

Imatges

Foto intervenció

Foto intervenció 1748

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined