· L’home és detingut in fraganti per una patrulla de mossos de paisà després de robar la bossa de mà a un turista
 
. El detingut abordava víctimes que caminaven per la vorera des d’una motocicleta en marxa prèviament sostreta i amb la placa de matrícula canviada
 
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample han detingut un home de 26 anys, nacionalitat marroquina i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’almenys 6 estrebades amb violència, així com del robatori de 2 motocicletes i de 2 plaques de matrícula. També se li imputa 1 falta de lesions ocasionades a la víctima d’una de les estrebades.
 
El detingut era molt actiu i feia servir el mateix ‘modus operandi’: primerament sostreia motocicletes tipus scooter, un model que permet desplaçar-se per la ciutat amb facilitat, a les quals afegia plaques de matrícula d’altres motocicletes també robades per evitar ser identificat. Amb la motocicleta en marxa i dotat d’un casc, sostreia en pocs segons i d’una forta estrebada la bossa de mà d’una víctima que caminava per la vorera, atacant-la per l’esquena per impossibilitar que es defensés i evitar ser reconegut.
 
Aquest mètode implica un doble risc: en primer lloc, per a les víctimes de les estrebades que, de forma instintiva, acostumen a protegir les seves pertinences agafant-les fortament, amb el risc de poder ser arrossegades pel delinqüent que emprèn la fugida amb la moto; i en segon lloc, per a la resta de persones presents al lloc, ja que quan l’autor emprèn la fugida amb el botí, s’incorpora de forma temerària a la circulació.
 
L’home va ser detingut in fraganti el passat 3 de juliol per agents de seguretat ciutadana de la comissaria de l’Eixample, que estaven patrullant de paisà quan van observar com l’individu sostreia d’una estrebada la bossa de mà a un turista al carrer Mallorca, al costat de la Sagrada Família. La pròpia patrulla va poder interceptar amb el seu vehicle el pas de la motocicleta, el conductor de la qual va intentar fugir a peu, essent finalment aturat i detingut.
 
En el posterior escorcoll del detingut i de la motocicleta, els agents van trobar, entre altres objectes sostrets, un mòbil que constava com a denunciat en un robatori violent comès el passat 1 de juliol al carrer Jacinto Benavente, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, per una persona que va fer l’estrebada des d’una motocicleta en marxa.
 
El tercer robatori violent que se li imputa es va produir el passat 2 de juliol, al carrer València, amb el mateix mètode. En aquesta ocasió, l’individu es va apropar a una dona que caminava per la vorera i li va sostreure la bossa de mà i una segona bossa. A conseqüència de la forta estrebada, la víctima va caure al terra i va ser arrossegada per l’home uns vint metres, provocant-li lesions lleus.
 
Aquests fets van coincidir amb la investigació iniciada per la Unitat d’Investigació de Sarrià - Sant Gervasi arran de l’increment en els darrers mesos al districte de robatoris violents mitjançant estrebades seguint el mètode abans descrit. Els investigadors van poder imputar al detingut 3 estrebades més, així com 2 faltes de furt per la sostracció de dues plaques de matrícula de motocicleta. A més, s’està investigant la seva possible autoria en altres estrebades comeses recentment al districte.    
 
L’home, amb antecedents per delictes similars, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés preventiu a presó.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 13 de juliol de 2014