Foto mini

Més de 13.000 joves participaran aquest estiu en unes 270 activitats d'estiu al Camp de Tarragona

El director general de Joventut ha visitat avui els casals de vacances de Riudoms i Reus i les colònies de "L'estiu és teu!" a L'Espluga i Coma-ruga

query_builder   14 juliol 2014 17:00

event_note Nota de premsa

Més de 13.000 joves participaran aquest estiu en unes 270 activitats d'estiu al Camp de Tarragona

El director general de Joventut ha visitat avui els casals de vacances de Riudoms i Reus i les colònies de "L'estiu és teu!" a L'Espluga i Coma-ruga

Foto1
Les comarques del Camp de Tarragona acolliran aquest estiu a uns 13.800 infants i joves i a prop de 1.660 monitors i directors de lleure que participaran en unes 270 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.
 
Per tipologies d’activitats, les majoritàries seran els casals (152), seguits de les colònies (69), les acampades (32), els camps de treball (9) i les rutes (8), segons els mateixos càlculs. I pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès (88) serà la comarca amb més activitats, seguida del Baix Camp (67), la Conca de Barberà (40), Baix Penedès (40), Alt Camp (24) i el Priorat (11).
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de Joventut, Toni Reig, durant la visita que ha fet al casal de vacances que té lloc aquests dies a Reus, organitzat per l’Agrupament Escolta i Guia Ben Enllà (Minyons i Escoltes Catalans).
 
Aquesta és la 13a edició d’aquest casal, que té lloc al CEIP Teresa Miquel i Pàmies, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus i el propi centre. Les activitats es fan en grups reduïts de deu nois i noies d’edats similars i consten de tallers manuals, esports, pintura, jocs d’aigua, teatre, visites culturals o sortides.
 
Prèviament, Reig ha visitat el casal de vacances que organitza l’Ajuntament de Riudoms al municipi. D’altra banda, al migdia i a la tarda, el director general de Joventut visitarà les colònies de “L’estiu és teu!” que el Departament de Benestar Social i Família organitza als albergs de L’Espluga de Francolí, on es fan estades musicals, i de Coma-ruga, on nois i noies fan estades d’anglès i practiquen diferents esports.
 
Camps de treball
 
Durant la visita al casal de Reus, el director general de Joventut ha destacat que a les comarques del Camp de Tarragona s’hi faran, aquest estiu, un camp de treball nou: “Les muntanyes de Prades”, que gestionarà l’entitat La Sorellona. En aquest camp, 24 joves de 14 a 17 anys s’endinsaran en la biodiversitat de l’entorn i restauraran elements hidrològics (com petites basses i fonts), faran escoltes de fauna, estudis de nius, captures d’ocells o cens d’algunes poblacions de peixos.
 
En total, el Departament de Benestar Social i Família ha organitzat 8 camps de treball a la demarcació de Tarragona, dels quals sis són per a joves catalans, i dos per a joves catalans i de la resta del món.
 
 
Entitat
Camp de treball
Municipi
La Sorellona
Les muntanyes de Prades
La Febró
Fundació escolta Josep Carol
Coopera Reus
Reus
Associació mediambiental La Sínia
   El curs baix del Riu Gaià: dunes, ribera i un món per descobrir (Xarxa 1)
Tarragona
Associació mediambiental La Sínia
   El curs baix del Riu Gaià: dunes, ribera i un món per descobrir (Xarxa 2)
Tarragona
Fundació privada Casal l’Amic
Caixa d’eines per a joves
 educadors 1
Tarragona
La Canonja 3
Riera de la Boella: història i natura
La Canonja
Fundació privada Casal l’Amic
Caixa d'eines per a
 joves educadors 2
Tarragona
Fundació Pere Tarrés
La Ciutadella Ibèrica de Calafell
Calafell
 
Uns 2.200 joves a tres albergs
 
Les previsions facilitades per Reig també inclouen les activitats en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!” de l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d’idiomes, esports, creatives, combinades d’astronomia i anglès, cinema i música.
 
S’han ofert 2.200 places per a infants i joves de 5 a 17 anys a tres dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques tarragonines, concretament a Altafulla, Coma-ruga i L’Espluga de Francolí.
 
El juliol, el mes preferit
 
Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats d’estiu ha estat el de juliol (54% l’any 2013), seguit del de juny (31%), el d’agost (11%) i el de setembre (4%).
 
Per quinzenes, la més concorreguda l’estiu passat va ser la primera de juliol (1.527 activitats), seguida de la segona quinzena de juny (1.293), la segona de juliol (732), la primera d’agost (334), la primera de setembre (149), la segona d’agost (115), i la primera de juny (17).

2  

Imatges

Imatge de la visita

Imatge de la visita 1303

Nens i nenes jugant durant la visita

Nens i nenes jugant durant la visita 892

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined