El conseller Puig en l'acte de signatura del conveni amb el secretari general de Pimec, Antoni Cañete

 

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha signat aquest migdia un conveni de col·laboració amb Pimec Comerç per impulsar un Pla d’Actuacions 2014 adreçat a les pimes comercials catalanes, per tal d’adaptar-se als canvis del mercat i de donar resposta a les noves necessitats dels consumidors mantenint la competitivitat i, alhora, la qualitat. La Generalitat, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), aportarà fins a 90.000 euros a l’execució del pla.

·        Posteriorment, el conseller Puig ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació CECOT Innovació per donar visibilitat i representativitat a les empreses comercials. La Generalitat, mitjançant el CCAM, col·labora amb 40.000 euros a l’execució del pla d’actuacions.

·        Finalment, el conseller Puig ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya (FAAOC) per a la promoció de l’artesania. La Generalitat, a través del CCAM, contribuirà amb 10.700 euros al desenvolupament de les accions de l’entitat.
 
Dilluns, 14 de juny de 2014.- El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha signat aquest migdia un conveni de col·laboració amb el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, per al desenvolupament del Pla d’Actuacions de Pimec Comerç per al 2014. En virtut d’aquest acord, la Generalitat mitjançant el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM)- i Pimec sumen esforços per impulsar un seguit d’actuacions adreçades a les pimes comercials catalanes, per fer possible la seva adaptació als canvis del mercat donar resposta a les noves necessitats dels consumidors mantenint la competitivitat i, alhora, la qualitat.
 
Pimec Comerç ja ha consolidat un programa d’assistència i ajuda al sector comercial, desenvolupat a través de les vuit seus amb què compta Pimec arreu del territori. En el marc d’aquest programa, la sectorial Pimec Comerç ha previst una Pla d’Actuacions per al 2014 que contempla, entre d’altres, la consolidació i desenvolupament dels punts d’assessorament i de suport tècnic per als comerciants, i de la implantació territorial d’aquest servei, mitjançant un desplegament comarcal en el conjunt de Catalunya.
 
Així mateix, el Pla d’Actuacions preveu el foment de la integració dels establiments comercials regentats per nouvinguts, tant a nivell individual com col·lectiu, i la detecció de les necessitats comercials en municipis petits o de caràcter rural (de menys de 5.000 habitants), orientades a plantejar accions de futur per a la consolidació del seu teixit comercial. El pla també preveu recavar les opinions dels comerciants i de les associacions que els representen en relació amb aspectes concrets de l’activitat comercial, fer seguiment del coneixement i aplicació del marc legal vigent en matèria comercial a Catalunya, i oferir assistència i assessorament en la interpretació de la normativa urbanística-comercial. La Generalitat, a través del CCAM, donarà suport al pla amb una aportació de 90.000 euros.
 
La Generalitat i CECOT Innovació sumen esforços per donar visibilitat i representativitat a les empreses comercials

Posteriorment, el conseller Puig ha signat un conveni de col·laboració amb l’apoderat de la Fundació CECOT Innovació, David Garrofé, per a desenvolupar el Pla d’Actuacions de l’entitat previst per al 2014.
 
L’objectiu d’aquest conveni és formalitzar l’interès mutu de la Generalitat i la Fundació CECOT Innovació de potenciar la visibilitat i representativitat de les empreses comercials de Catalunya. Amb aquesta premissa, el Pla d’Actuacions 2014 de l’entitat inclou entre d’altres, accions d’assessorament gratuït per als associats, sessions formatives i informatives, la celebració de la 12a Jornada de Comerç, actes de promoció i reconeixement de l’excel·lència empresarial –com la Nit de l’Empresari-, campanyes de captació de nous associats, i accions de promoció dels nous models de gestió per als centres comercials urbans.
 
La Generalitat, mitjançant el CCAM, col·laborarà amb una aportació de fins a 40.000 euros. D’altra banda, el CCAM contribuirà a la difusió de les accions del pla a través del seu web, del butlletí electrònic, i de les xarxes socials.
 
Conveni amb la FAAOC per a la promoció de l’artesania a Catalunya

Finalment, el conseller Puig ha formalitzat un conveni de col·laboració amb el president de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya (FAAOC), Joan Farré, per a la promoció de l’artesania. Amb aquest acord, la Generalitat -a través del CCAM- i la FAAOC desenvoluparan accions conjuntes de difusió, prestigi i promoció comercial de l’artesania a Catalunya i per potenciar l’associacionisme entre el sector artesà.
 
La FAAOC és l’entitat que agrupa a les principals associacions d’artesans de Catalunya i aglutina els artesans professionals de qualsevol ofici del país amb la voluntat d’esdevenir l’interlocutor del sector amb l’Administració.
 
En aquest context, el pla d’actuacions 2014 de la FAAOC preveu el desenvolupament d’estratègies de comercialització en l’àmbit internacional -adreçat a les empreses més representatives i consolidades del sector artesà català-, el desenvolupament de conferències professionals –concretament, una conferència biennal per posar en comú diferents aspectes com els nous materials, les noves tècniques, les noves estratègies comercials...-, i el desenvolupament del projecte d’una exposició anual de peça única d’artesania artística de nivell internacional a Barcelona. Així mateix, el pla d’actuacions inclou els actes de celebració amb motiu del 10è aniversari de la Federació.
 
De la seva banda, la Generalitat, a través del CCAM, donarà suport al pla amb 10.700 euros. A més, facilitarà assessorament tècnic i suport a l’entitat amb l’equip de l’àrea d’artesania i programarà un calendari de reunions de la comissió de seguiment.
 

3  

Fitxers adjunts

El conseller Puig en la signatura del conveni amb el secretari general de Pimec, Antoni Cañete

El conseller Puig en la signatura del conveni amb el secretari general de Pimec, Antoni Cañete
JPG | 2574

El conseller Puig en la signatura del conveni amb el president de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Oficis de Catalunya (FAAOC), Joan Farré,

El conseller Puig en la signatura del conveni amb el president de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Oficis de Catalunya (FAAOC), Joan Farré,
JPG | 1744

El conseller Puig en la signatura del conveni amb l'apoderat de la Fundació CECOT Innovació, David Garrofé

El conseller Puig en la signatura del conveni amb l'apoderat de la Fundació CECOT Innovació, David Garrofé
JPG | 1689