• El document que ha presentat el Govern és el resultat de la feina conjunta entre les entitats del sector i els diferents departaments involucrats
El president Mas amb els consellers de Salut i Benestar i Familia i els principals representants de les entitats del sector
El president amb els representants de les entitats del sector
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda la presentació del Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, amb el qual ha explicat que “Catalunya aspira a ser exemple d’allò que volem ser com a país, com a societat i com a nació”. Artur Mas ha destacat especialment la seva voluntat que el país sigui “exemple de societat ben travada, de col·laboració intensa i eficaç entre poders públics i iniciativa social o privada i des del punt de vista de tenir cura de les persones”.
 
El cap de l’Executiu ha fet notar també que el poble català “està intentant donar un exemple des de l’òptica del que és un procés d’arrel democràtica, molt clar i molt mobilitzador” i ha afegit que “al costat d’aquests processos de radicalitat democràtica hem d’intentar donar exemple i ser exemple d’allò que una societat com la nostra i un país de la nostra dimensió pot arribar a destacar i ser un referent”.
 
En aquest sentit, el president de la Generalitat ha afirmat que malgrat que no totes les malalties es poden curar “sí que està al nostre abast atendre sempre correctament les persones”, que vol dir “tant els directament afectats, com les seves famílies i el seu entorn”.
 
El document, que s’ha presentat aquest vespre en un acte que s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, és fruit del treball conjunt entre els departaments del Govern afectats, les entitats proveïdores de serveis, els professionals, les associacions de familiars i les persones amb trastorn mental i addiccions.  Precisament, i en aquest mateix sentit, Artur Mas s’ha mostrat convençut que cal treballar de manera coordinada i en xarxa amb l’objectiu de ser “més eficients”  i ha assegurat que  el Pla “és un exemple no només de col·laboració a fons de les entitats sinó de compromís explícit dels departaments”.  
 
Pel president, a més, es tracta d’un Pla que s’ha intentat dissenyar “partint de la realitat i no negant-la ni mirant a un altre costat” i amb l’atenció posada a “intentar-la transformar i millorar. I, en aquest punt, ha posat en relleu que s’hagi “parlat molt i clar”, fet que “troba a faltar en alguns àmbits i ambients”. Així, ha assegurat que la primera condició per intentar-se entendre's és parlar. “Si no es parla molt, sovint i clar, és difícil conèixer la realitat, fer un bon diagnòstic i arbitrar solucions”, ha reblat. Per això, ha subratllat la necessitat que els diversos agents implicats siguin capaços d’analitzar el seu ritme d’implementació.  
 
Finalment, el president ha recordat la necessitat que un país com Catalunya faci “un millor ús dels recursos disponibles”, fet que considera que “no ha de fer oblidar que ens falten tot un munt d’instruments de molts tipus que no tenim.
 
A l’acte de presentació del Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions també han pres la paraula el secretari de Govern, Jordi Baiget, i el president de la Federació Salut Mental Catalunya, Xavier Trabado, que ha intervingut en nom de les entitats. Hi han estat presents el conseller de Salut, Boi Ruiz, i la consellera de Benestar i Família, Neus Munté.
 
 
Podeu consultar el Pla Integral a l'enllaç següent:
 

1  

Imatges

El president Mas amb els consellers de Salut i Benestar i Familia i els principals representants de les entitats del sector

El president Mas amb els consellers de Salut i Benestar i Familia i els principals representants de les entitats del sector 885

1  

Fitxers adjunts

Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions
DOCX | 44