Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   15 juliol 2014 15:31

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern promou l’alimentació saludable entre els escolars de Catalunya
 
El Govern ha autoritzat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a destinar 474.824 euros a la convocatòria 2014 d’ajuts per a la promoció i el subministrament de fruites a l’alumnat de centres escolars del curs 2014-2015.
 
Aquests ajuts s’inscriuen en el marc del Pla de consum de fruita, que es va posar en marxa el curs 2009-2010, i que té com a objectiu contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània, i reduir els nivells d’obesitat infantil.
 
Com a novetats de cara al proper curs escolar, que s’iniciarà al setembre, la convocatòria per participar en l’esmentat Pla de consum de fruita a les escoles 2014-2015 incorporarà més cursos que se’n podran beneficiar. En concret, està previst incorporar educació infantil de 3 a 6 anys i el cicle superior de primària de 10 a 12 anys. D’aquesta manera, s’incrementarà el nombre d’alumnes beneficiats fins a arribar a 400.000 nens. I tot plegat, gràcies a una millora del finançament dels fons europeus que incrementa el grau de finançament fins al 75%.
 
Durant el curs 2013-2014, han participat en el Pla més de 170.000 alumnes de 1.354 escoles de Catalunya i s’han repartit més de 415 tones de fruita.
 
El Govern autoritza Efiensa a vendre la seva participació en el capital de Promotora del Rec dels Quatre Pobles, AIE
 
El Govern ha acordat autoritzar la venda de la participació que la societat Eficiència Energètica (Efiensa) té en la companyia Promotora del Rec dels Quatre Pobles, SA. Aquesta companyia gestiona un sistema de rec col·lectiu i una central minihidràulica a l’Alt Urgell.
 
Aquesta actuació s’emmarca en el procés de liquidació d’Efiensa, d’acord amb el Pla de racionalització del sector públic engegat per la Generalitat de Catalunya.
 
Efiensa és una societat participada íntegrament per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) dedicada a l’impuls de l’eficiència energètica mitjançant centrals de producció d’energia tèrmica, elèctrica o de cogeneració en l’àmbit industrial.

 
El Govern aprova els nous estatuts d’Ivàlua

El Govern ha aprovat els nous estatuts del Consorci titular de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques, Ivàlua. El nou text incorpora un nou redactat a l’article 8.1.c que fa referència a la composició i naturalesa del Consell Rector d’aquesta institució. D’acord amb els nous Estatuts, el Departament d’Economia i Coneixement nomenarà com a vocals dos representants amb rang de secretari general o de director general de la mateixa conselleria. Fins ara, aquests dos càrrecs estaven representats pel secretari d’Economia de la Generalitat i pel director de l’Institut Català d’Estadística (Idescat).
 
Aquestes modificacions s’expliquen, d’una banda, pels canvis en l’organigrama del Departament produïts a l’inici de la present legislatura i, de l’altra, perquè el director de l’Idescat, Frederic Udina, va ser nomenat president d’Ivàlua al juliol del 2013.
 
L’Ivàlua va ser creat l’any 2006, a iniciativa del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya juntament amb la Diputació de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Jaume Bofill. Inspirat en les iniciatives ja existents a països angloxasons o nòrdics, la seva finalitat és promoure l’avaluació de les polítiques públiques a Catalunya, amb especial atenció a l’anàlisi de la seva efectivitat, així com assessorar, formar i donar suport a les administracions en aquest àmbit.
 
Els nous estatuts aprovats avui pel Govern ja han estat ratificats per les altres institucions que formen part del Consorci d’Ivàlua i que són: la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
 
El Govern manté transitòriament les condicions de jornada i horaris dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya per al període 2010-2014

El Govern ha aprovat mantenir transitòriament la jornada, horaris i assegurances establerts per l’Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2010-2014, la vigència dels quals finalitza el 20 de juliol de 2014.
 
L’acord es mantindrà fins a l’assoliment d’un nou acord sindical o, en cas que aquest nou acord sindical no s’assoleixi, fins a l'entrada en vigor d’una norma reglamentària que reguli la jornada i els horaris del Cos d’Agents Rurals, de conformitat amb el que preveu l’article 21 de la Llei 17/2003, de 4 de juliol.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined