Després de la presentació s’ha fet la primera reunió de la comissió de seguiment entre les empreses signatàries del conveni i els representants de l’Institut
Aquest dimecres, 16 de juliol, ha tingut lloc la presentació del conveni d’aquest nou cicle formatiu de grau mitjà d’elaboració de productes alimentaris, en règim d’alternança i amb formació dual. Han assistit a l’acte el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot; el director de l’Institut Garrotxa, Albert Bramon; les empreses adherides a aquest conveni, a través de Xavier Espuña, de l’empresa Esteban Espuña, SA, i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olot, Núria Fité.
Aquest cicle neix de la voluntat del departament d’Ensenyament d’impulsar la formació professional en modalitat DUAL i de la necessitat de les empreses del sector alimentari de la comarca de disposar de personal qualificat per optimitzar la producció i potenciar la innovació. És per aquest motiu que es valora molt positivament aquesta nova oferta formativa, encaminada a proporcionar els coneixements necessaris per elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.
Les empreses adherides al conveni són les següents:
- Embutidos Caseros Collell, SLU
- Embotits Monter, SLU
- Esteban Espuña, SA
- J. Curós, SL
- Noel Alimentària, SAU
- Ramon Ventulà, SA
Després de la presentació del conveni s’ha fet la primera reunió de la comissió de seguiment entre les empreses signatàries del conveni i els representants de l’Institut per definir les línies de treball encarades a les necessitats actuals de les empreses del sector.
Des de l’Institut encoratgen als joves de la comarca a plantejar-se aquesta opció que ofereix unes bones perspectives d’inserció laboral.
1