Es posa en marxa la novena onada de l'Enquesta de salut de Catalunya

Els objectius de l'ESCA són conèixer la percepció dels catalans sobre la seva salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris

query_builder   16 juliol 2014 15:36

event_note Nota de premsa

Es posa en marxa la novena onada de l'Enquesta de salut de Catalunya

Els objectius de l'ESCA són conèixer la percepció dels catalans sobre la seva salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris

Des del segon semestre de 2010 fins al segon semestre de l’any 2014, s’hauran recollit les respostes de més de 20.000 persones a tot el país
El Departament de Salut posa en marxa la novena onada de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) del període 2010-2014, que es durà a terme al llarg del segon semestre de l’any 2014, per recollir les respostes de 2.445 ciutadans més. En total, des del segon semestre de 2010 fins a finals d’any, s’hauran recollit les respostes de més de 20.000 persones a tot Catalunya. La finalitat de l’ESCA és conèixer la percepció de la població catalana sobre la seva salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.
 
L’ESCA és una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya vigent, la qual cosa comporta una garantia de confidencialitat de les dades, que es troben emparades pel secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya).
 
Des del 2010 l’ESCA té caràcter continu, és a dir, la recollida de la informació és ininterrompuda, programada en onades semestrals. Cada sis mesos s’enquesten unes 2.500 persones no institucionalitzades i seleccionades aleatòriament a partir del Registre oficial de població de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).
 
En aquesta onada s’entrevistarà una mostra representativa de la població catalana, per a la qual cosa un equip d’enquestadors de l’empresa IPSOS, contractats per fer el treball de camp i acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplaçarà als domicilis de les persones seleccionades per fer les entrevistes.
 
Les persones seleccionades rebran una carta en la qual s’informa sobre els objectius de l’enquesta, el seu caràcter d’enquesta oficial del Govern i la necessitat de la seva col·laboració. També s’hi informa que el telèfon 061 CatSalut Respon està a la disposició de les persones seleccionades i/o entrevistades per aclarir dubtes o rebre més informació.
 
La ciutadania disposa d’un espai d’informació sobre aquesta enquesta a l’apartat "Participació" del web Canal Salut (http://canalsalut.gencat.cat), a la pestanya "Enquesta de salut de Catalunya". Es pot obtenir més informació sobre l’Enquesta a través de la pàgina web del Departament de Salut (http://www.gencat.cat/salut/esca).
 
La informació que es recull és molt valuosa, atès que és facilitada directament per la població catalana i és fonamental per establir les accions per millorar l’estat de salut i la qualitat de vida de les persones.
 
El Departament de Salut agraeix la col·laboració de totes les persones entrevistades.
undefined
undefined
undefined
undefined