COMERÇ

La Generalitat signa convenis amb els Ajuntaments i comerciants de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per impulsar projectes de centres comercials a cel obert

query_builder   18 juliol 2014 17:32

event_note Nota de premsa

COMERÇ

La Generalitat signa convenis amb els Ajuntaments i comerciants de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per impulsar projectes de centres comercials a cel obert

 
·        En la seva visita avui a territori, director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat convenis de dinamització amb cadascun dels diferents consistoris i les respectives associacions de comerciants per impulsar aquests equipaments comercials a cel obert a nivell local.

·        L’objectiu d’aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
 
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i el president de l’Associació Centre Vila de Vilafranca del Penedès, Felix Hill, han signat aquest matí a Vilafranca un conveni de dinamització per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Posteriorment, director general de Comerç s’ha traslladat a Vilanova i La Geltrú per formalitzar amb l’alcaldessa del municipi, Neus Lloveras, i amb la presidenta de l’Associació Viu Comerç, Montserrat Andreu i Domingo, l’acord per impulsar aquest tipus d’equipament comercial al municipi. 
 
L’objectiu d’aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
 
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
 
De la seva banda, els consistoris han reiterat el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació de centres comercials de cel obert en els seus respectius municipis.
 
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn. Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
 
L’associació Centre Vila impulsarà el pla d’actuacions del centre comercial a cel obert a Vilafranca del Penedès. El pla, amb un pressupost de 224.000 euros preveu campanyes de rebaixes, la celebració de les fires “La Botiga al Carrer” i “Fora-Stocks”, la participació en Fires de Maig, la Shopping Night de Vilafranca, la col·laboració amb Vijazz Vilafranca del Penedès, la campanya de Nadal (amb el projecte de la pista de gel), les campanyes mensuals de fidelització de clients i la plataforma e venda online per als comerciants associats. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 35.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
 
A Vilanova i la Geltrú, el pla d’actuació per impulsar el centre comercial a cel obert –gestionat per l’associació Viu Comerç- preveu accions com el concurs d’aparadors “Busca l’anomalia”, les fires Fora Estocs, la campanya de Sant Jordi “El comerç de sempre”, la Vilanova “Shopping Night”, el mercat del Turista, la Fira de Novembre, la campanya de Nadal, els espais vius, i la pista de gel. Així mateix, també inclou accions de formació pels comerciants, accions de promoció als mitjans de comunicació, la promoció “Comerç a Fires”, el plànol comercial de “Viu Comerç”, aparcaments accessibles i implantació de la targeta de fidelització.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte de centre comercial a cel obert a Vilanova i La Geltrú, amb un pressupost total de 151.000 euros, una subvenció de 35.000 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
 

2  

Fitxers adjunts

El dir gral de Comerç Josep Maria Recasens (a la dreta de la imatge) en la signatura del conveni a Vilafranca del Penedès

El dir gral de Comerç Josep Maria Recasens (a la dreta de la imatge) en la signatura del conveni a Vilafranca del Penedès
JPG | 767

El dir gral de Comerç Josep Maria Recasens (dreta de la imatge) en la signatura del conveni a Vilanova i la Geltrú

El dir gral de Comerç Josep Maria Recasens (dreta de la imatge) en la signatura del conveni a Vilanova i la Geltrú
JPG | 1580

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined