• El programa ‘Treball i Formació’ beneficia persones sense feina, prioritàriament de més de 30 anys, que ja han exhaurit totes les prestacions o subsidis 
  • El SOC subvencionarà el 100% de les accions formatives i aportarà fins un màxim de 850 euros mensuals de salari i els costos de la seguretat social per contracte signat, que haurà de ser d’un mínim de 6 mesos
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), destina un total de 18 milions d’euros a l’edició del Programa Treball i Formació per a aturats de llarga durada corresponent a l’any 2014. Amb aquesta dotació, el SOC preveu que se’n beneficiïn 2.000 persones sense feina, prioritàriament majors de 30 anys, que ja han exhaurit totes les prestacions o subsidis.
 
L’objectiu general del programa és oferir formació de qualitat i experiència laboral, obrint una oportunitat de feina a un dels col·lectius amb més dificultats per a inserir-se de nou en el mercat de treball. Es fa combinant accions formatives professionalitzadores certificables, amb un contracte de treball que ha de tenir una durada mínima de sis mesos.  
 
En virtut d’aquesta iniciativa, el SOC oferirà ajuts per finançar tant la formació com la contractació a les següents entitats: ajuntaments i consells comarcals, els seus organismes amb competència en matèria de promoció de l’ocupació o els organismes supralocals en què tinguin delegades les polítiques actives.
 
Formació 100% subvencionada; contracte amb 850 euros al mes 
 
‘Treball i Formació’ combina la formació i l’experiència professional de cara a millorar l’ocupabilitat de les persones en atur i facilitar-les la inserció laboral després d’un període llarg d’inactivitat.
 
-       La part formativa del programa, amb una durada d’entre 80 i 120 hores, ha de beure del catàleg d’accions formatives professionalitzadores certificables. El SOC subvencionarà el 100% d’aquestes accions amb els màxims establerts en els mòduls econòmics aplicables a formació d’oferta.
 
-       Pel què fa als contractes laborals, el SOC finançarà per al 100% de la jornada establerta en el conveni d’aplicació de l’entitat beneficiaria, un import màxim de 850 euros mensuals, més les pagues extres i la cotització a la seguretat social corresponents, per persona durant la durada mínima obligatòria de cada contracte, sis mesos.