Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va assistir ahir a l’estrena de l’espectacle Tasta! Toca! Olora!, de Comediants i la Fundació Alícia, al Palau Robert de Barcelona.
 
Aquest espectacle, que ha tingut una gran acceptació, està ideat i creat per Àurea Millan i s’emmarca dins del Festival GREC. És una creació que endinsa els espectadors en els sentits del gust, de l’olfacte i del tacte, i ho fa d’una manera ben especial, com si l’espectador fos sordcec.
 
L’objectiu de Tasta! Toca! Olora! és que les persones amb sordceguesa puguin sentir una experiència única i que les persones no sordcegues s’acostin a la seva realitat des del gaudi dels sentits.
 
Inspirat en la pel·lícula Ratatouille, tal com la rata guia el cuiner estirant-li els cabells, els mediadors es comunicaran amb l’espectador sempre amb les mans. Així, els participants, privats del sentit de l’oïda i de la vista, emprendran un viatge gastronòmic excepcional.
 
Neus Munté ha assegurat, després de participar en l’espectacle, que Tasta! Toca! Olora! que es “tracta d’una experiència magnífica per comprendre millor la sordceguesa i la lluita i el repte diari que afronten les persones d’aquest col·lectiu”. La consellera de Benestar Social i Família va recomanar “a tothom a posar-se en la pell dels altres per uns moments i acostar-se una mica a quines són les seves dificultats i les seves capacitats, perquè conèixer-nos millor els uns als altres amb les nostres circumstàncies ens fa créixer com a persones i ens ajuda a ser una societat més solidària, justa i inclusiva”.

2  

Imatges

La consellera, en un moment de l'espectacle

La consellera, en un moment de l'espectacle 92

Neus Munté a 'Tasta! Toca! Olora!'

Neus Munté a 'Tasta! Toca! Olora!' 1180