El Govern es compromet a mantenir l'any vinent la convocatòria extraordinària d'ajuts per lluitar contra la pobresa

query_builder   22 juliol 2014 21:12

event_note Nota de premsa

El Govern es compromet a mantenir l'any vinent la convocatòria extraordinària d'ajuts per lluitar contra la pobresa

  • L'Executiu valora positivament la reunió de treball presidida pel president Mas amb les 32 federacions d'entitats socials que agrupa la Taula del Tercer Sector Social
Cimera entre el Govern i la Taula del Tercer sector
Avui s'ha celebrat la trobada anual entre el Govern i la Taula del Tercer Sector Social, la segona des que es va aprovar el Pla de Suport al Tercer Sector Social, signat el setembre de 2012.
 
Aquesta reunió ha servit per "fer balanç dels avenços aconseguits en aquest darrer any i per debatre i compartir les propostes i preocupacions del tercer sector social", segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en acabar la reunió.
 
En el transcurs d'aquesta segona cimera i "coincidint en la diagnosi en relació a la situació de vulnerabilitat i pobresa de determinats col·lectius de la nostra societat, el Govern ha adquirit el compromís de mantenir  el proper any la convocatòria extraordinària d'ajuts per lluitar contra la pobresa, que Benestar Social i Família ha impulsat aquest 2014 per 2 milions d'euros, i augmentar-la fins i tot en la mesura del que sigui possible". A més, Govern i Tercer Sector han coincidit en la ferma voluntat de "seguir treballant en l'impuls d'un Pacte de lluita contra la Pobresa amb el màxim consens polític i social, tal com es va aconseguir amb el Pacte per a la Infància signat ara fa un any".
 
Munté ha destacat que, si bé la pobresa ha estat un dels principals temes abordats durant la trobada, s'hi han tractat també d'altres tan importants com la creació d'ocupació, l'habitatge, l'atenció a col·lectius com les persones amb discapacitat o depenents, "àmbits a prioritzar tant pel Govern com pel Tercer Sector".
 
Temes com seguir avançant en la reforma de la RMI en què està treballant el Govern des del Departament d'Empresa i Ocupació, o la necessitat de donar major impuls a l'habitatge social buscant la col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Tercer Sector, han estat també acords de la reunió.
 
Neus Munté ha reiterat el compromís de reactivar les Prestacions Econòmiques Vinculades en l'àmbit de la llei de la Dependència el proper mes de setembre, "atenent a la major vulnerabilitat de les persones".
 
La Taula del Tercer Sector Social ha proposat la creació d'una nova prestació per a famílies sense cap ingrés. En aquest sentit, Munté ha destacat que "aquesta és una nova proposta que s'ha d'estudiar i treballar, però hem de recordar que se'ns ha demanat també en diverses ocasions la compactació i simplificació de les prestacions existents, per evitar la dispersió. Per tant, hem de buscar solucions no contradictòries a les diferents propostes".
 
Per acabar, la consellera ha destacat que "la cimera ha servit també per visibilitzar la gran tasca del Tercer Sector Social i per fer-los el reconeixement que mereixen".

1  

Fitxers adjunts

Foto de la trobada (Rubén Moreno)

Foto de la trobada (Rubén Moreno)
JPG | 3296

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined