• El Govern destina 2 milions d'euros per contribuir al finançament de les despeses que comporta estudiar en altres països
Uns 1.900 estudiants universitaris que hagin obtingut una estada acadèmica amb reconeixement acadèmic a l’estranger per al curs 2014-2015 optaran a un ajut complementari de fins a 1.200 euros. Es tracten dels ajuts MOBINT, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Enguany, el Govern ha destinat 2.000.000 euros per a aquests ajuts, la mateixa quantitat que l’any passat.
 
L’estudiantat de les universitats catalanes que hagin estat seleccionats per a una estada acadèmica de mobilitat dins el programa Erasmus o d’altres programes de mobilitat internacional propis de les universitats han pogut demanar l’ajut MOBINT, del qual finalitza el termini de presentació de sol·licitud demà. L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta estudiar en altres països amb 200 euros mensual fins a un màxim de sis mesos.
 
Per poder beneficiar-se de l’ajut, els estudiants, a més, han d’haver superat 60 crèdits dels seus estudis; tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 5,70 per als ensenyament tècnics o de 6,30 per a la resta d’ensenyaments; i tenir un coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat de destinació.
 
En els últims anys, s’ha augmentat la dotació dels ajuts MOBINT i, per tant, el número de beneficiaris amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat internacional entre els estudiants de les universitats catalanes.
 
Evolució dels ajuts a la mobilitat internacional de l’estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats catalanes (MOBINT)
Any publicació convocatòria
Sol·licituds atorgades
2011
1.400
2012
1.866
2013
1.900
 
La sol·licitud dels ajuts s’ha de presentar per via electrònica mitjançant l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació sobre els ajuts es pot trobar al web www.gencat.cat/agaur

1  

Fitxers adjunts

Comunicat ajuts Mobint

Comunicat ajuts Mobint
PDF | 47