El director de l'SCT signa a Cardedeu el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Isern també formalitza un acord amb l'Ajuntament de Cardedeu per a l'adhesió del municipi al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT)

query_builder   24 juliol 2014 14:14

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT signa a Cardedeu el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Isern també formalitza un acord amb l'Ajuntament de Cardedeu per a l'adhesió del municipi al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT)

Joan Josep Isern, ha signat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Cardedeu (Vallès Oriental), juntament amb l'alcaldessa de la localitat, Calamanda Vila
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Cardedeu (Vallès Oriental), juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Calamanda Vila. Durant l’acte, Isern ha destacat que “volem col·laborar amb l’ajuntament de Cardedeu perquè és un exemple de preocupació per la seguretat viària”. D’altra banda, Vila ha subratllat que “el PLSV ens aportarà una visió externa molt útil per seguir avançant en la reducció de la sinistralitat".
 
Amb l’aplicació del PLSV a Cardedeu, es pretén aplicar mesures concretes, tant correctores com preventives per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal. El PLSV ce centrarà entre d’altres àmbits, en la pacificació del nucli històric i en la millora de la visibilitat de les seves cruïlles i de l’accessibilitat en els carrers secundaris del centre urbà i de les zones residencials.
 
De moment, en l’anàlisi de la situació relacionada amb el trànsit a Cardedeu, destaca la problemàtica d’una de les vies secundàries d’accés al municipi;  la carretera de Cànoves (BV-5108), un dels trams que registra a Catalunya un risc d’accidentalitat elevat (intensitat mitjana de trànsit superior als 5.000 vehicles), i amb pas de ciclistes els caps de setmana.  També s’ha detectat que en els darrers anys hi ha hagut un creixement del parc de vehicles paral·lel al de la població.  En concret, s’ha observat un increment  de les motocicletes d’un 64,3%, mentre que l’augment dels turismes és del 19,8%. Segons dades de la Policia local, Cardedeu ha reduït un 50% d'accidents en quatre anys. 
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2013 s'han elaborat un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
 
D’altra banda, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, i l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, han formalitzat avui un acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament del SIAVT, un servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que l’SCT va posar en marxa el març del 2012.
 
L’Ajuntament de Cardedeu i l’SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit.  
En aquesta línia, amb l’adhesió de l’Ajuntament de Cardedeu al projecte del Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit, es pretén estendre el ressò de l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT. A més, en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents d’aquesta població del Vallès Oriental  facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat).   

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. El director de l'SCT signa a Cardedeu el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Nota en pdf. El director de l'SCT signa a Cardedeu el Pla Local de Seguretat Viària del municipi
PDF | 64

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined