El Govern impulsa la recerca mèdica i les polítiques de prevenció de la sida

El Govern impulsa la recerca mèdica i les polítiques de prevenció de la sida

query_builder   29 juliol 2014 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la recerca mèdica i les polítiques de prevenció de la sida


 
  • L’Executiu aprova una subvenció de 531.000 euros a la fundació privada Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa
  • La lluita contra la sida és una de les àrees d’intervenció generals del Pla de Salut i s’emmarca dins de les prioritats del sistema sanitari pel període 2011-2015
 
El Govern ha aprovat una subvenció a la fundació privada Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de 531.000 euros amb la finalitat d’impulsar i divulgar la recerca mèdica en l’àmbit de les ciències de la salut i l’epidemiologia i específicament en el camp de la síndrome de la immunodeficiència humana adquirida (sida). Amb aquesta subvenció, el Govern col·labora amb les despeses de funcionament d’aquesta institució, ubicada a l’Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona.
 
IrsiCaixa, creat el 1995 amb el suport de la Fundació “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, és un institut de referència internacional que té com a objectiu contribuir a millorar els coneixements i els tractaments de la infecció per la sida amb l’objectiu d’eradicar aquesta patologia. Irsicaixa realitza recerca bàsica per comprendre millor els mecanismes d’infecció i poder desenvolupar noves teràpies i vacunes. Paral·lelament, la institució participa en estudis clínics per tal d’avaluar noves estratègies terapèutiques i cooperar amb altres països amb la lluita contra aquesta pandèmia mundial.
 
Irsicaixa forma part del sistema de centres CERCA, organismes independents participats per la Generalitat de Catalunya, que tenen per objecte principal la investigació científica d’excel·lència.
 
La lluita contra la sida és una de les àrees d’intervenció generals del Pla de Salut i s’emmarca dins de les prioritats del sistema sanitari pel període 2011-2015. La malaltia de la sida s’aborda de manera interdepartamental amb la col·laboració amb altres institucions tot treballant amb les polítiques de prevenció i atenció als malalts d’aquesta patologia.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined